Димінський переховується від правосуддя на території Греції, — НАБУ

petro-diminskiy-4-672x445
petro-diminskiy-4-672x445

За інформацією НАБУ, бізнесмен Петро Димінський перебуває на території Греції. Про це повідомляє «Судовий репортер», із посиланням на ухвалу Вищого антикорупційного суду від 7 жовтня.

Адвокат ексміністра Ігоря Насалика оскаржував відмову детектива НАБУ у проведенні одночасного допиту його клієнта і Димінського.

Детектив вважає, що проведення одночасного допиту є правом, а не обов’язком детектива і, на його думку, захисник переслідує мету провести додатковий допит свідка Димінського, оскільки Насалик взагалі заперечує факт укладання договору позики.

Детектив зіслався на висновок експерта, що підписи в договорі позики від 10.07.2014 р. виконані, ймовірно, у період з другої декади серпня до третьої декади вересня 2014 року. Таким чином, експертизами частково підтверджено показання Димінського, тому необхідність у з’ясуванні причин розбіжностей у показаннях на даний момент відсутня.

«Свідок Димінський перебуває на території іншої держави, тому проведення одночасного допиту за участі значної кількості осіб у приміщенні дипломатичного представництва України в іншій державі не можливо вирішити виключно рішенням слідчого, оскільки організація такого допиту потребує відповідних узгоджень з Міністерством закордонних справ України та Посольством України у Грецькій Республіці», — повідомив детектив.

НАБУ розслідувалась справа за підозрою ексміністра енергетики Ігоря Насалика у недекларуванні позики у 2014 році 3,1 млн доларів у бізнесмена Петра Димінського. На даний час розслідування завершено.

Так, 6 липня 2017 року бізнесмен Петро Димінський подав судовий позов до міністра палива і енергетики Ігоря Насалика про стягнення 1,88 млн доларів боргу і 4,2 млн грн в якості трьох відсотків річних.

18 серпня 2017 року біля села Ямельня Львівської області сталося ДТП за участю автомобіля Петра Димінського. Внаслідок автопригоди загинула водій іншої автівки. Брат загиблої стверджував, за кермом був саме Димінський, хоча вину на себе бере охоронець бізнесмена, якому було висунуто підозру. За декілька днів після аварії, Петро Димінський покинув  Україну на приватному літаку. У грудні 2017 бізнесмена оголосили у національний розшук і суд дав дозвіл на його затримання. Інтерпол шукати Димінського відомовився.

У матеріалах кримінального провадження наявна низка експертиз підписів, які суперечать одна одній: криміналістичний центр МВС встановив, що всі підписи Насалика нанесені друкуючим пристроєм, а ТОВ «Центр судових експертиз «Альтернатива» дав висновок, що підписи ексміністра виконані кульковою ручкою.


Нацполіція за заявою Насалика розслідує справу про підроблення документів. За версією слідчих, до Печерського суду подані завідомо підроблені невстановленими особами договори позики.


25 вересня 2019 Галицький суд Львова зобов’язав прокурора розглянути клопотання адвоката про закриття справи проти Димінського.


Нагадаємо, що Петро Димінський підозрюється у скоєнні ДТП, внаслідок якої загинула 31-річна Наталія Тріла.


З 22 серпня Димінський перебуває поза межами України.

Нацполіція оголосила президента ФК “Карпати”, бізнесмена Петра Димінського в національний розшук, йому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 286 “Порушення правил безпеки дорожнього руху або  експлуатації транспорту особою,  яка керує транспортним засобом,  що спричинило смерть  потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження”. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до 3 років або без такого.

Димінський є особою, яка переховується від органів досудового розслідування, дата зникнення — 11 грудня 2017 року.

varta1.com.ua: Новини