«Енергоатом» повідомляє про витік реагентів з 5-го енергоблоку ЗАЕС

Ситуація сталась через некомпетентність російського персоналу

Про це заявляє державна компанія «Енергоатом» 16 листопада.

За повідомленням, це сталося через те, що російське керівництво станції в порушення умов ліцензії Держатомрегулювання та вимог «Енергоатома» перевело енергоблок у стан гарячого зупину. При цьому російська влада використовує пару, яку генерує енергоблок, для опалення та забезпечення потреб станції.

«Через некомпетентність російського персоналу, зокрема, начальника зміни хімічного цеху, котрий втратив контроль за насиченням фільтрів спецводоочистки, вода першого контуру з розчином борної кислоти потрапляє в деаератор машзалу, а звідти знову на всі парогенератори», – заявляє компанія.

Президент «Енергоатома» Петро Котін назвав спробу російських окупантів вивести 3-й енергоблок з ремонту й перевести його в «гарячий» стан замість 5-го «черговою спробою продовжити ядерний шантаж і пошкодити обладнання ще одного енергоблока АЕС».

Читайте також: У Тернополі п’яна жінка втекла з місця аварії (ВІДЕО)

«Своїми діями загарбники вкотре ставлять під загрозу безпеку експлуатації станції та спричиняють постійну деградацію обладнання і почастішання небезпечних випадків його відмов. А це будь-якої миті може призвести до аварійної ситуації», – стверджує Котін.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також