Генсек НАТО застерігає Москву від застосування хімічної зброї

Столтенберг закликає припинити цю війну

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прямо застеріг Москву від нападу на Україну із застосуванням зброї масового знищення. Про це сказав Столтенберг виданню «WELT AM SONNTAG».

НАТО почуло «абсурдні заяви» Росії про лабораторії хімічної та біологічної зброї в Україні.

«Тепер, коли ці неправдиві заяви були зроблені, ми повинні залишатися пильними, тому що цілком можливо, що сама Росія може планувати операції з хімічної зброї під цією брехнею», — сказав глава альянсу, — «це було б військовим злочином».

Кремль вигадує «помилкові приводи, намагаючись виправдати те, що не можна виправдати». Вашингтон і Лондон раніше відкидали звинувачення російської сторони в підготовці України до застосування такої зброї.

В Україні посилюється жорстокість російського нападу. Російські військові використовують крилаті ракети для бомбардування міст у західній частині країни. За даними британського міністерства оборони, війська Путіна знаходяться за 25 кілометрів від центру Києва. Ситуація для сотень тисяч мешканців у місті Маріуполь стає дедалі драматичнішою.

Столтенберг закликав Москву змінити курс: «Моє послання президенту Путіну ясне: припинити цю війну, вивести всі сили та приєднатися до дипломатії».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також