Голова військового комітету НАТО оцінив перспективи великого прориву у війні цього року

За його словами, росіяни «не були надто успішними, коли справа стосувалася їхніх наступальних дій проти України в останні кілька місяців»

ФОТО: ілюстративне

Голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер оцінив можливість великого прориву у війні України та росії у 2024 році. Про це він розповів на прес-конференції за підсумками засідання Комітету на рівні начальників генеральних штабів.

Бауер заявив, що війна - це важка справа, яку не завжди можна спланувати у тому сенсі, аби бути здатним передбачити, що станеться, бо учасниками війни є дві держави, які будуть власні плани.

«Росіяни, по суті, не досягли жодної її стратегічної мети», - сказав він.

На його переконання, найбільш імовірно, що російські війська продовжать воювати.

«Але вони стикаються з певними труднощами щодо пошуку потрібної кількості людей, якості та боєприпасів», - сказав Бауер.

За його словами, росіяни «не були надто успішними, коли справа стосувалася їхніх наступальних дій проти України в останні кілька місяців». Голова Військового комітету Альянсу відзначив, що на фронті спостерігається ситуація руху «вперед і назад». Також, він підкреслив, що на фронті не має великого та успішного просування російських військ.

«Обидві сторони зараз перебувають у фазі, коли немає великого руху вперед з одного боку чи іншого. Це те, що ми бачимо. Звичайно, обидві сторони продовжать докладати зусиль, аби мати перевагу з точки зору ініціативи та можливостей, які вони знаходитимуть, і якщо можливо, вони це використовуватимуть», - наголосив Бауер.

Він запевнив, що це вимагатиме наявності особового складу, належної підготовки, відповідних спроможностей та боєприпасів.

«Усе це робиться і над цим ведеться робота з усіма країнами, які співпрацюють з Україною у цих зусиллях, як це й було впродовж останніх двох років. Я не думаю, що ми повинні очікувати на диво від обох сторін, але неодмінно, обидві держави вивчатимуть можливості, і це не буде легко», - сказав адмірал.

За його словами, у цьому зв'язку треба продовжувати підтримувати Україну.

«Це найбільш важлива справа, яку усі з нас повинні усвідомлювати. Бо, якщо росіяни залишать Україну сьогодні - війна завершиться. Якщо Україна припинить воювати сьогодні - вони втратять країну», - сказав Бауер.

Він відзначив, що українці не мають альтернатив і повинні воювати.

Читайте також: у Білому домі хочуть, щоб Україна перейшла з наступу до оборони

«Для того, аби добитися справедливого миру, українці прагнуть найбільш вигідної позиції, якщо, на будь-якій стадії, розпочнуться переговори», - підкрелив військовий.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також