Головний «тітушка» країни пішов служити у ЗСУ і хоче подати позов проти України

Суд закрив справу проти Вадима Тітушка

ТРАВЕНЬ 2013. ВАДИМ ТІТУШКО ПІД ЧАС НАПАДУ НА ЖУРНАЛІСТІВ СНІЦАРЧУК І СОДЕЛЯ Фото: Новинарня

Кримінальну справу щодо Вадима Тітушка було закрито за рішенням Броварського міського суду Київської області. Він у 2013 році напав на журналістів.

Як повідомляє «УНІАН», адвокат Вадима Тітушка Олександр Тананакін каже, що справу закрили через те, що прокурор скерував до суду обвинувальний акт з порушенням встановлених для цього термінів, а це тягне за собою закриття кримінального провадження.

Більше того, Тананакін стверджує, що Тітушко хоче подати до ЄСПЛ позов проти України «з метою справедливої компенсації завданої шкоди за рахунок держави». 

За його словами, Тітушко служить у лавах ЗСУ з початку повномасштабної війни.

«У березні-квітні дуже багато кримінальних справ закрили в обмін на службу в ЗСУ. Арестович на недавньому ефірі це підтвердив, але я і так знав — багато братушань з мого рідного Виноградаря зараз служать на таких умовах. Акція була для тих, хто не засуджений, а тільки під слідством», — пише в коментарі під постом журналістки видання «Страна» Анастасії Товт у «Facebook» Владислав Бовсуновський.

Смайликом, що зображує вибух мозку, відреагував на пост про Тітушка секретар НСЖУ Сергій Лямець.

Від прізвища Вадима Тітушка був утворений термін «тітушки», якими стали називати спортсменів та інших молодих людей, які протистояли активістам під час вуличних протестів на Майдані та після нього.

18 травня 2013 року Тітушко скоїв напад на журналістів у Києві, за що отримав три роки позбавлення волі, а пізніше покарання замінили на умовне. 

У 2018-му році спортсмен був оголошений у розшук та підозрювався у скоєнні низки розбійних нападів у складі групи людей.

У 2020 році повідомлялося, що Тітушко постане перед судом, йому загрожувало до 12 років в’язниці.

Ілюстрація: "Facebook"

Як повідомлялося, Вадима Тітушка оголошено у розшук за «розбій».

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий