Єпископ УПЦ МП довів у суді, що не був у ліжку з хористом

Є рішення суду

Суд визнав недостовірною інформацію про те, що єпископа УПЦ МП Никиту «заскочили в момент фізичної близькості з 17-річним хлопцем» під час обшуків працівниками СБУ собору у Чернівцях. Про це йдеться в рішенні Шевченківського районного суду Києва.

«Визнати недостовірною інформацію, розміщену та поширену інтернет-виданням »Лівий берег« в публікації, а саме інформацію наступного змісту: »…під час обшуку співробітники СБУ заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі", – йдеться у рішенні суду.

Видання «Лівий берег» має сплатити єпископу 10 тисяч гривень завданих за моральну шкоду і понад дві тисячі гривень судового збору. Ще 20 тисяч гривень та вартість судового збору стягнуть із шеф-редакторки видання Соні Кошкіної, яка опублікувала фото з місця обшуків у Telegram.

Суд зобов'язав видання і його шеф-редакторку упродовж 15 днів з дня набрання рішення суду законної сили спростувати поширену ними інформацію.

Йдеться про публікацію від 25 листопада на сайті «Лівий берег» з посиланням на власні джерела, про те, що правоохоронці «заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никиту з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі». Видання опублікувало фотографію, де хлопець стоїть у спідньому біля стіни, піднявши руки догори.

Никита заявив, що під час обшуків працівники СБУ нібито змусили священників роздягнутися, а потім сфотографували. Згодом він заявив, що звернувся до суду з позовом проти видання «Лівий берег» щодо захисту честі та гідності через нібито наклеп на нього і публікацію фото з обшуків у соборі в Чернівцях. 

Читайте також: фігурант секс-скандалу УПЦ МП, якого застукали у ліжку з хлопцем, став єпископом.

Минулого року 25 листопада Никита (в миру – Андрій Сторожук) потрапив у сексуальний скандал. В ході обшуків на території Чернівецько-Буковинської єпархії, в якій він був секретарем, СБУ виявили його у спідній білизні з 17-річним хлопцем-хористом.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також