Ім’я розстріляного окупантами військовополоненого ще не встановлено: деталі

Сухопутні війська та ТрО «Північ» назвали різні імена

Імʼя українського військового, якого розстріляли росіяни на відео, остаточно не встановили. Наразі тривають експертизи. Про це заявив журналістам голова Офісу президента Андрій Єрмак, пише «Бабель».

За його словами, після того, як результати стануть відомі, про них повідомить глава Служби безпеки України Василь Малюк або генеральний прокурор Андрій Костін.

«Зараз відбуваються експертизи для того, щоб ім'я розстріляного військового було остаточно верифіковано. Цим займаються Служба безпеки та Офіс генерального прокурора. Триває експертиза», – пояснив він.

Зазначимо, що пресслужба Сухопутних військ Збройних сил України напередодні повідомила, що полоненим українським військовим, якого окупанти розстріляли на камеру, попередньо, є Тимофій Шадура з 30-ї окремої механізованої бригади. Однак точне встановлення особи захисника буде можливим після проведення експертизи.

Зв'язок із захисником зник у Донецькій області в районі Бахмута ще на початку лютого.

Водночас у Регіональному управлінні Сил ТрО «Північ» зазначили, що вбитий росіянами боєць – це воїн 163-го батальйону 119-ї ОМБр ТрО Чернігівської області Олександр Мацієвський. Він вийшов на бойове завдання 30 грудня на околицях Соледара та загинув.

У межах обміну тілами загиблих його тіло вдалося повернути. 14 лютого його поховали в Ніжині.

Читайте також: вбивство полоненого воїна за гасло «Слава Україні» - помічено моторошну деталь (ФОТО).

Розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, вже облетів інформаційний простір України, дипломати звернули увагу наших партнерів. Це порушення Женевських конвенцій

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк