Кабмін погодив передати Львівський ізоляторний завод в управління держави

ТзОВ «Львівська ізоляторна компанія» — єдиний в Україні виробник скляних ізоляторів

У вівторок, 23 квітня, уряд під час засідання ухвалив рішення про передачу ТОВ «Львівська ізоляторна компанія» в управління державному акціонерному товариству «Українські розподільні мережі». Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Кабінет міністрів України погодив пропозицію Міністерства енергетики передати в управління АТ “Українські розподільчі мережі” 100% статутного капіталу ТОВ “Львівська ізоляторна компанія”, на який накладено арешт у кримінальному провадженні. Про це 23 квітня повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній раді Тарас Мельничук.

Раніше проєкт розпорядження про передачу Львівської ізоляторної компанії в управління державі внесло до Кабміну Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Довідково:

“Українські розподільчі мережі” — державна компанія, створена урядом у листопаді 2022 року для управління державними частками в обленерго. В управління УРМ передали державні пакети акції семи операторів систем розподілу: «Хмельницькобленерго», «Миколаївобленерго», «Запоріжжяобленерго», «Тернопільобленерго», «Черкасиобленерго», «Харківобленерго» та «Сумиобленерго».

ТОВ «Львівська ізоляторна компанія» заарештоване Галицьким районним судом Львова у серпні 2022 року у кримінальному провадженні про відмивання і службове підроблення. Під час досудового розслідування встановлено зв'язок власників компанії з росією, а також системний експорт скляних ізоляторів через пов'язану особу з ухиленням від сплати податків в Україні.

Читайте також: новий власник Львівського автобусного заводу хоче відновити виробництво автобусів

Львівський ізоляторний завод створений у 1965 році. У 2002 році на його базі виникла «Львівська ізоляторна компанія». Підприємство випускає ізолятори різного призначення, що можуть використовуватися для ізоляції та кріплення проводів ЛЕП, електрифікації залізниці, розподільчих пристроїв електростанцій і підстанцій тощо.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк