Кабмін погодився купити «Сенс Банк» за 1 гривню: чого очікувати вкладникам

Процедура націоналізації розпочалася

ФОТО: ілюстративне

Кабінет міністрів ухвалив рішення про націоналізацію виведеного з ринку «Сенс Банку».

Уряд постановив, що держава в особі Міністерства фінансів придбає банк за 1 гривню, повідомив народний депутат Ярослав Железняк. Депутат також опублікував відповідну постанову уряду.

«Уряд ухвалив рішення купити банк за 1 гривню. »Сенс« стає державним банком. Орган управління Мінфін», - написав він у Telegram.

Водночас перехід «Сенс Банку» в державну власність ніяким чином не впливатиме на виконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками та клієнтами.

Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. «Націоналізація не вплине на виконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками та клієнтами», - наголосив він.

Також Шмигаль прокоментував саме рішення, ухвалене урядом, яке визначатиме участь держави у процедурі виведення цього банку з ринку.

 «Держава набуде права власності на акції банку в повному обсязі, Міністерство фінансів буде обрано органом управління корпоративними правами та акціями банку. Це дозволить у найкоротші терміни призначити нове керівництво фінансової установи», - сказав прем’єр.

Також він наголосив, що це рішення покликане забезпечити стабільність української банківської системи та захист інтересів вкладників, адже власниками опосередкованої істотної частки фінансової установи були підсанкційні особи.

Як додали в Міністерстві фінансів України, після закінчення дії воєнного стану Мінфін здійснить залучення інвесторів для продажу «Сенс Банку».

Процедуру націоналізації банку, у тому числі, призначення нового керівництва буде забезпечено у найкоротші терміни для його безперебійної роботи.

Участь держави у виведенні з ринку системно важливого банку є необхідним кроком задля збереження стабільності банківської системи та ефективним методом захисту вкладників та інших кредиторів банку, у разі застосування до власників істотної участі у банку санкцій.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також