Кличко відповів, чи можливий наступ росії на Київ

Київ – це серце. Київ - столиця.

Фото ілюстративне

Мер столиці Віталій Кличко вважає, що кремль не відступилася від своїх планів захопити українську столицю.

Про це пише «Голос Америки».

І хоча нещодавно протитанкові «їжаки» та бетонні блоки здебільшого відтягнули на узбіччя доріг та прибрали більшу частину блокпостів, очільник столиці каже: Київ готовий до оборони значно краще ніж місяць та, тим більше рік тому.

Чи планує ворог здійснювати напад на столицю, поділився думкою мер міста.

«Київ був і залишається метою агресора. Київ – це серце. Київ – це столиця. І тому ми робимо все для того, щоб передбачити різні сценарії, навіть найгірший сценарій, для того, щоб, якщо хтось зможе і захоче, зможе – це велике питання, захоче знову атакувати Київ, для того, щоб йому дати по зубам, так можна такою мовою сказати», - сказав Віталій Кличко.

Однак до таких сценаріїв у місті готові. ЗСУ міцніші ніж рік тому і готові до захисту.

«Київ зараз захищений набагато краще, ніж місяць тому, ніж пів року тому, тим більше ніж рік тому. Зараз система контролю, система блокпостів, сучасне озброєння, і вже у нас Збройні сили набагато міцніші, ніж рік тому. Підготовлені, озброєні, а також розроблена більш детальна програма захисту Києва від агресії», - додав Кличко.

Читайте також: NASA відхрестилися від падіння супутника над Україною

В КМДА повідомляють, що ключовою потребою залишається протиповітряна оборона. Від російських ракет, за даними мера, загинули 162 людини. Серед вбитих – п’ятеро дітей. Було зруйновано близько 800 будинків, 417 з яких – житлові. Раніше він повідомляв, що за рік від 24 лютого 2022-го року, у місті 680 разів лунала повітряна тривога, а «Київська служба порятунку» 48 разів виїжджала на ліквідацію наслідків ракетних обстрілів у столиці.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена