Колишній правоохоронець з Львівщини організував незаконний перетин кордону чоловіків (ФОТО)

Обіцяв, що проблем не виникне

Затримано мешканця Львівщини, який три тисячі доларів США брав за незаконний перетин кордону особами призовного віку. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Львівської області 30 травня.

За даними слідства, чоловік організував схему незаконного перетину державного кордону України для громадян, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії правового режиму воєнного стану. За 3000 доларів США підозрюваний обіцяв допомогти у безперешкодному перетині кордону через офіційні пункти пропуску.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання всієї суми.

Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 45-річному мешканцю Львівщини, який організував схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держкордон на період дії воєнного стану (ч. 3 ст. 332 КК України)»,—йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу працівників Львівського управління ДВБ НП України.

«Своїх «клієнтів» запевняв, що жодних проблем при проходженні митного посту не виникне, оскільки частину суми віддасть прикордонникам», — додали у ДВБ Нацполіції.

Нагадаємо, в Україні продовжили термін дії воєнного стану, який передбачає заборону виїзду чоловіків за кордон. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також