Потрібно бути готовим до всього: у Львові готуються до ядерного удару

Інформація від мера Андрія Садового

Впродовж двох місяців у Львові щодня відбувається тренування людей і підготовка до ядерної чи хімічної атаки. Про це заявив мер міста Андрій Садовий в ефірі «Polsat News».

Він підкреслив, що хоче, щоб за тим, що відбувається у Львові, спостерігали польські міста, «бо цей ворог живий і весь час атакує».

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у четвер відвідали Львів, де зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським. Розмовляли лідери, у т. ч. про ядерну загрозу, пов’язану з провокаціями навколо Запорізької АЕС. 

— Це був перший візит президента Зеленського до Львова під час війни, — сказав Садовий і додав, що президент відвідав, зокрема, Личаківський цвинтар, де поховані солдати, полеглі у війні з Росією.

— Ніхто не знає, про що була розмова віч-на-віч (з Ердоганом — ред.), але я знаю, що президент Зеленський натякнув, що розмова з росією може відбутися, якщо російська армія піде з української землі, — сказав мер Львова. 

— Ніхто не знає, що в їхніх головах, але вони вбивають мирних жителів, жінок, дітей. (...) Вони можуть все. Видно, що вони готують провокацію, — такими словами Садовий відповів на питання про реальність ядерної загрози. 

— Впродовж двох місяців у Львові ми щодня тренуємо людей і готуємось до ядерної чи хімічної атаки. Ми серйозно говоримо з людьми про це. Це не жарти — наголосив він. 

— З вересня ми будемо навчати цього наших дітей у школах, — додав він.

Він також зазначив, що «сьогодні ми живемо як в Ізраїлі, напади можуть статися в будь-який момент». 

Нагадаємо, у Львові потяг на смерть збив двох людей.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт