Львів’ян атакують колектори, вимагаючи сплатити кредити чужих позичальників (ФОТО, ВІДЕО)

Поради, як діяти в даній ситуації і куди звертатися

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Львові городян атакують представники банківських установ, які вимагають сплатити кошти за неіснучі кредити або внести гроші як поручителів, бо так їх вказали об’єкту колекторів, невідомі позичальники.

Одним з об’єктів «уваги» колекторів став голова ГО «Варта1» Ігор Зінкевич, якому з вимогами погашення кредиту телефонують представники банку. Щоправда, назву банку, в якому ніби-то брали кредит, а також свої особисті дані колектори… не називають. Про це сам Ігор Зінкевич повідомив у «Facebook». 

«Кредит не брав, а колектори турбують з посиланням на невідомих людей і їх кредит. Отже, сьогодні мені кожні 10 хвилин дзвонять з прихованого номера та вимагають допомогти з погашенням кредиту людей, які мені не відомі», — повідомляє Ігор Зінкевич.

Він наголошує, що такі дії з прихованих номерів заборонено.

«Викликають підозру й голос робота, який записаний і не змінює текст, а також не вказано ні боржників, ні установи, де нібито взято кредит.

І тут в мене виникає питання, що можна зробити з таким колекторами, коли невідомо хто дзвонить і не представляється з якої установи, а ще й прихований номер, прошу поради хто з таким зустрічався, як діяти далі?

Якщо це повідомлення читає той, хто вказаний у повідомлені від колектора — дуже прошу сповістити установу, де брали кредит, щоб якось законно повпливати на такі дії банку!», — зазначає Зінкевич.

Що робити та як діяти в цій ситуації, коли відомо про банк і відомо номер з якого телефонують

Коли фінансова установа порушила ваші права, ви можете написати заяву на ім’я керівника фінансової установи з вимогою припинити такі незаконні дії.

Якщо це ніяк не вплине на ситуацію — зверніться до Національного банку України зі скаргою, або зателефонувавши 0 800 505 240, також можна скористатися додатком «Telegram»/«Viber» — @NBU_contact_bot.

Якщо колектори вдаються до погроз і цілодобових дзвінків — звертайтесь до правоохоронних органів.

Якщо вас вже визнано потерпілою у кримінальному провадженні і підпадаєте під категорію відповідно до статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» (якщо розмір доходів не перевищує 4962 грн, або маєте статус УБД, ВПО) — вам може бути надана безоплатна вторинна правова допомога.

Фото: "Facebook"/Ігор Зінкевич

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також