«Львівщина. Унікальний спадок»: для туристів з'явився застосунок з інформацією про історичні пам'ятки області (ФОТО)

Додаток покликаний популяризувати історичні пам’ятки регіону та зберегти культурну спадщину в умовах російської агресії

У Львові відбулася презентація мобільного додатку «Львівщина. Унікальний спадок», який дозволить туристам з усього світу вивчати історичні та культурні пам’ятки регіону. 

Мета та переваги

Ціль проєкту - популяризувати культурну спадщину Львівщини та зробити пам’ятки доступними для кожної людини. Реалізацію анонсували у червні 2024 року.

Директор громадської організації «Успішна Львівщина» та керівник проєкту Тарас Зозуля зазначає, що у додатку турист знайде інформацію про 400 пам’яток, 50 музеїв, 20 шляхів та 26 міст.

"На Львівщині є приблизно 8500 історико-культурних пам'яток. Для мобільного застосунку ми мали вибрати найцікавіші з них. Маємо зважати на те, що нині не можемо додати велику кількість інформації та фото. Паралельно ми ще зробили сайт, який є доповненням цього додатку. Користувач може дивитися не лише на об'єкти чи пам'ятки культурної спадщини, але й знайти інформацію про міста, де вони розташовані.

Звісно, ми плануємо оновлювати застосунок різноманітними функціями. Вже є ідея додати певні історичні постаті, щоб він не лише був зосереджений на замках, музеях чи дерев'яних церквах, а це були й визначні постаті нашої історії" – пояснив він.


Як функціонуватиме «Львівщина. Унікальний спадок»

Завантажити «Львівщину. Унікальний спадок» можна безкоштовно з Google Play та AppStore. Додаток двомовний, тож знайомитися з Львівщиною зможуть й гості з інших країн. Крім того, коли туристи в'їжджатимуть на територію Львівської області, то отримуватимуть SMS-повідомлення з інформацією про нього.

Відкривши застосунок, користувачі матимуть інформацію про пам'ятки нашого регіону - опис, години роботи, фото, розташування. Вони також зможуть планувати свої подорожі, оцінювати та рекомендувати відвідані об'єкти.


Додаток стане додатковим інструментом для просування регіону та його культурно-туристичних об'єктів серед туристів, спонукаючи їх до активних подорожей Львівщиною.

Представниця розробника, директорка ТОВ «Комкор Сервіс» Ольга Корбило наголосила, що людина таким чином може дізнатись багато історичних фактів. Також кожен може сформувати свої особисті історичні маршрути та побудувати їх без доступу до інтернету, оскільки після завантаження 95% матеріалу буде доступно офлайн.

«Був вивчений досвід світових трендів, були враховані всі особливості й втілені в життя у даному додатку. Користувачі зможуть планувати свої подорожі, оцінювати та рекомендувати відвідані об'єкти, попередньо завантажити і використовувати офлайн-мапу в місцевості, де немає інтернету», - доповнила Ольга Корбило.


Експерт проєкту, голова Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України Микола Шеремета зазначив, що застосунок фіксує пам’ятки архітектури, об'єкти культурної спадщини у час воєнного стану, коли є вірогідність втратити щось з цього.

 «Ми творимо фактично історію нового, популярного формату. Тепер кожен зможе мати у себе в кишені панорами міст у доступному форматі», - доповнив він.


Проєкт реалізовує ГО «Успішна Львівщина» за підтримки Українського культурного фонду. На його реалізацію виділили грант на суму до двох мільйонів гривень. В майбутньому планують подаватися на нові гранти та оновлювати застосунок

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також