Львівські лікарі допомогли єгиптянину побороти пухлину (ФОТО)

Чоловік - колишній Почесний Консул України

Єгиптянин і колишній Почесний Консул України, незважаючи на численні переконання шукати допомоги за кордоном, не волів шукати порятунку від раку деінде, крім країни, яку давно вважає для себе рідною. Побороти пухлину чоловікові допомогли онкологи Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. 

73-річний Мансуль Абдель Монейм Ібрагім вже чверть століття живе на 2 країни: Єгипет та Україну. Має і там, і там бізнес та дипломатичні зв’язки. Впродовж 17 років він був Почесним Консулом України в місті Александрія (Єгипет). За участь у звільненні українських суден та моряків єгиптянин нагороджений відзнаками від МЗС та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. 

Після повномасштабного вторгнення чоловік не покинув України. Залишився і торік у жовтні, коли у нього почалися проблеми із сечовипусканням та з’явилися болі. Він звернувся за допомогою до українських медиків. Діагноз, який ті повідомили після КТ- та МРТ-обстеження, приголомшив єгиптянина. У нього виявили рак передміхурової залози. 

Фото: Перше медичне об'єднання Львова


"Я перебував у глибокій депресії. Хоча я усвідомлюю свій вік, мене надзвичайно пригнічували думки про своїх трьох дорослих доньок, які живуть у різних країнах. Що вони можуть залишитись без батька, а їхні діти без дідуся. Я не хотів їхати на лікування за кордон. Звертався до кількох онкоцентрів у Києві та Львові, де мені пропонували операцію. Але через страх я категорично відмовився. Лише коли потрапив до Лікарні Святого Пантелеймона, у мене з'явилася надія," – розповідає Мансуль Абдель Монейм Ібрагім. 

До наших спеціалістів єгиптянин звернувся цьогоріч у квітні. Онкологи обстежили пацієнта і вирішили, що йому може підійти і альтернативне лікування – променева терапія. Вона є менш ризикованою, ніж хірургічне втручання, та не вимагає тривалого реабілітаційного періоду. 

"Пацієнт обрав пройти курс променевої терапії на сучасному лінійному прискорювачі разом із гормонотерапією. Використання нами сучасних методик, а саме опромінення під візуальним контролем з використанням VMAT (об'ємно-модульована дугова терапія) – дало змогу досягти бажаного ефекту за меншої кількості сеансів. 28 замість стандартних 37. Лікування проходило амбулаторно і пацієнт майже не змінював свого звичного способу життя, крім хіба що деяких дієтичних обмежень. Останнє МРТ показало відсутність пухлини. Нині пацієнт почувається добре. Він продовжує гормонотерапію під регулярним наглядом лікаря," – розповідає Вікторія Лисак, завідувачка Онкологічного центру Лікарні Святого Пантелеймона. 

Читайте також: львівські медики першими в Україні провели онкологічну операцію новітнім методом

Нині, коли завдяки променевій терапії пухлина зникла, літній єгиптянин вирішив, що далі житиме інакше. Тепер він хоче менше займатися справами, а натомість – якомога більше часу приділяти дочкам та онукам. Бо усвідомлює, що бути поруч із сім'єю – це найважливіше в житті. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також