Львівські медики провели складну операцію “кришталевій дівчинці” з рідкісним захворюванням (ФОТО)

Лікарі стабілізували стан дитини

За свої 9 років Вікторія 10 разів ламала кінцівки, бо її кістки — крихкі. Львівські медики стабілізували стан дитини з рідкісним орфанним захворюванням. Про це розповіли у прес-службі Першого медичного об’єднання Львова.

У дівчинки рідкісне генетичне захворювання. Найменший удар загрожує дитині переломом.

Медики розповідають, що відколи себе пам’ятає, життя дитини — це суцільний страх травмуватися. І лише операція, яку виконали львівські лікарі, зможе вберегти її від переломів у майбутньому.

«Стегнову кістку Віка зламала, коли вчилася ходити, у два роки — лікоть, під час поїздки на озеро — палець, пізніше — зап’ястя, а ще багато разів — малу та велику гомілкову кістки.

Недосконалий онтогенез — так звучить її діагноз. Це орфанна (рідкісна) недуга. За неї кістки стають ламкими, а скелет деформується. Хворобу після чергового перелому Віці діагностували у 2,5 роки. Сказали: це не лікується», — розповіли в прес-службі лікарні.

До спеціалістів Лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова батьки дівчинки звернулися після останньої травми — перелому обох кісток гомілки зі зміщенням правої кінцівки.

Щоб стабілізувати та вирівняти ніжку дитини, лікарі вдалися до унікальної операції: багаторівневої остеотомії.

Віці встановили титанові фіксатори, що зробили ніжку стійкішою до ушкоджень.

Операція минула успішно.

Дитині зняли гіпс і вона легко може ступати на ніжку. Пізніше дівчинці планують прооперувати й другу нижню кінцівку.

«Лікарі нашого травматологічного відділення мають досвід у веденні десяти «кришталевих діток». Вони уміють працювати з такими унікальними пацієнтами, а невдовзі розпочнуть встановлювати їм спеціальні «ростучі конструкції», що підлаштовуватимуться до росту кістки», — додали медики.

Як повідомлялося раніше, у Львові врятували 13-річного Святослава з важким пораненням внаслідок обстрілів.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також