Львівські медики видалили 3 пухлини у нозі 17-річної дівчини з Вінниці

Дівчина бореться з хворобою Реклінгхаузена з 4-х років

Хірурги видалили 17-річній дівчині одразу три пухлини в нозі, через які їй було важко ходити.  Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

«Ангеліна Малишева з міста Вінниця. Зі своєю хворобою дівчинка бореться з 4 років. Тоді їй діагностували важку системну спадкову недугу - хворобу Реклінгхаузена або нейрофіброматоз І типу. Це захворювання зазвичай проявляється в ранньому віці - спершу «кавовими плямами» на тілі. А згодом провокує появу і ріст множинних пухлин: утворень на шкірі, кістках та органах нервової системи - практично будь-де в організмі. Найбільша небезпека в тому, що ці доброякісні новоутвори здатні ставати злоякісними», — йдеться у повідомленні.

Вперше Ангеліну прооперували у віці 8-ми років, тоді хірурги видалили в лівій нозі кілька пухлин, найбільша з яких сягала аж 15 см.

Як повідомляють медики, нещодавно Ангеліну знову почав турбувати біль у лівій нозі, часом вона навіть не відчувала своєї кінцівки нижче стегна. 

Щоб втручання втручання було  безболісним та безпечним, пацієнтці провели так звану блокаду нервів  стегнового та сідничного. Самі ж пухлини видалили малоінвазивно — через три невеликих проколи.

Читайте також: На Закарпатті львів'янину пересадили серце після ускладнень від коронавірусу

Операція пройшла успішно.

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі