Львівські медики позбавили 36-річну жінку нестерпного болю, який вона терпіла 8 років (ФОТО)

За цей час пацієнтка перенесла 40 операцій, але жодна не допомогла

Львівські хірурги прооперували 36-річну мешканку Львівщини Надію Шулігу, яка після падіння зі сходів вісім років терпіла нестерпний біль, інколи він був настільки сильний, що вона втрачала свідомість.
Вона перенесла понад 40 операцій, жодна з яких не зарадила. Коли 36-річна мешканка Львівської області Надія Шуліга вже майже втратила надію на нормальне життя, вона схопилась за останню соломинку і звернулась до реконструктивних хірургів Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Про це повідомила пресслужба Першого медоб'єднання Львова.

Негаразди Надії почалися 10 років тому. Вона впала зі сходів, приземлилась на обидві руки і отримала два відкритих переломи. Нестерпні болі почали мучати жінку пізніше – за два роки після травми. Тоді ж перестали розгинатися і її пальці.  

“Я не знала як собі зарадити. В мене велика господарка, діти, а я нічого не можу робити, бо шаленію від болю. Біль був такий, що найважчі знеболювальні не допомагали. Були випадки, коли від болю я втрачала свідомість”, – ділиться пережитим Надія. Вона роками шукала допомоги, перенесла понад 40 втручань на двух кистях та все безрезультатно. Аж поки в соціальних мережах не натрапила на історію дівчинки зі складною патологією кисті, якій змогли допомогти реконструктивні хірурги Лікарні Святого Пантелеймона. До них і звернулася. 

Після ретельного обстеження пацієнтки наші спеціалісти встановили наступний діагноз: синдром карпального або зап'ястного каналу. Це патологія, за якої здавлюється серединний нерв – один із трьох головних в руці. Саме це защемлення спричинило появу множинних рубців, які і викликають у Надії нестерпний біль. Наші лікарі вирішили, що їм під силу все виправити і взялися оперувати. Спершу праву руку. Ось, що про втручання розповідає Гнат Герич – завідувач відділення хірургії Лікарні Святого Пантелеймона:

”В ході операції ми звільнили тканини від рубців та відновили функцію сухожилків. Тобто, в самих сухожилках за допомогою спеціальних імплантів ми створили штучні канали, які дозволяють вільно рухатися сухожилкам, і тим самим відновили функцію згинання і розгинання пальців та позбавили пацієнтку болю”. 
Фото: Перше медичне об'єднання Львова



“Я безмежно вдячна за допомогу! Ви не повірите, але навіть після такого важкого втручання я відчуваю значно менший біль, ніж той, з яким я жила 8 років. До мене повернулась чутливість двох пальців. Нарешті я зможу повернутися до повноцінного життя”, – з вдячністю каже Надія. 
Читайте також: 18-річний студент, який постраждав у смертельній ДТП у Львівському районі, одужує (ФОТО)
Попереду на пацієнтку чекає ще реабілтація. А трохи згодом таке саме втручання наші хірурги виконають і на її лівій руці. Після повного одужання жінка, яка роками була непрацездатною, мріє знайти роботу. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також