Львівський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід Віктору Медведчуку

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду

У п’ятницю, 20 травня, у режимі відеоконференції у Львівському апеляційному суді розглянуто апеляційну скаргу адвокатів, в інтересах обвинуваченого Віктора Медвечука на ухвалу слідчого судді Личаківського районного суду м. Львова від 16 квітня 2022 року щодо тримання під вартою. Про це повідомили у пресслужбі суду. 

«Відповідно до матеріалів справи обвинувачений підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 КК України (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією; державна зрада; створення терористичної групи чи терористичної організації) та застосовано щодо нього запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення розміру застави», — йдеться у повідомленні. 

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду погодилась з рішенням суду першої інстанції, залишивши апеляційну скаргу без задоволення, а ухвалу — без змін.

Зокрема, термін тримання під вартою обвинуваченого будуть рахувати з часу фактичного затримання о 18 год 15 хвилин 12 квітня 2022 року.

Нагадаємо, 16 квітня нардепу Віктору Медведчуку змінили запобіжний захід на тримання під вартою без права внесення застави.

Додамо, вечері, 12 квітня, Володимир Зеленський повідомив, що в результаті спецоперації СБУ затримала Віктора Медведчука. Пізніше глава держави запропонував Росії обміняти полонених українців на затриманого кума Путіна.

Віктор Медведчук підозрюється в державній зраді за двома кримінальними провадженнями.

Так, 12 травня 2021 року депутату вручили підозру у державній зраді та порушенні законів і звичаїв війни (ст. 111 та ст. 438 КК) у справі про розграбування національних ресурсів в окупованому Криму, розголошення державної таємниці та проведення підривної діяльності проти України.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі