Львівські хірурги видалили у 7-річного хлопчика пухлину, яка деформувала палець (ФОТО)

Батьки думали - забій, а виявилося, що це пухлина

У Львові хірурги Дитячої Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова видалили хлопчику пухлину, яка деформувала палець. Чорна пляма на нігтику могла позбавити 7-річного вінничанина можливості повноцінно рухати рукою. Про це повідомила пресслужба лікарні.

7-річний Ярослав Саула найбільше полюбляє грати у футбол. Тож з радістю ходить на тренування, деякі з яких йому довелося пропустити через хворобу. Коли хлопчику було 3 рочки, на великому пальці правої руки в нього з’явилися смужки чорного кольору. Спочатку батьки подумали, що син просто вдарився. Втім вирішили про всяк випадок показати дитину спеціалістам. І недарма. Адже вінницькі медики з’ясували: це невус – доброякісне утворення у вигляді пігментної плями на шкірі. Пухлина утворилась прямо під нігтиком Ярика. 

Місцеві хірурги видалили крихітний новоутвір. Однак за 4 роки потому в дитини стався рецидив: пальчик почорнів і навіть почав деформуватись. 

За порятунком мама Ярика повезла сина аж до Львова – до фахівців Лікарні Святого Миколая. Спеціалісти після обстеження з’ясували, що цього разу пухлина розрослася вже на самій кістці нігтьової фаланги. Ба більше – вона деформувала палець та підняла вже геть чорний ніготь. А через біль хлопчик уже не міг повноцінно рухати кистю. 
Фото: Перше медичне об'єднання Львова



На мультидисциплінарному консиліумі наші онкологи, травматологи і хірурги вирішили: оперувати потрібно якнайшвидше! 

Під час втручання хірурги повністю видалили пухлину, а з нею – і частину кістки. На момент втручання розмір новоутвору сягав уже понад 1,5 сантиметри! Тож на місці, де була пухлина, утворився дефект. Тобто бракувало невеликої частинки пальчика, а здорова кістка була оголеною. Аби закрити її шкірою, хірурги виконали лоскутну пластику. Вони зробили геометричні розрахунки, викроїли шкіру з різних частинок пальця дитини і перекрили дефект. 
Раніше повідомляли: львівські медики врятували від ампутації єдину ногу чоловіка (ФОТО)
Операція минула успішно і зараз Ярославчик уже повернувся до Вінниці. Він зможе без застережень продовжити ганяти м’яча на улюблених тренуваннях. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також