Жителям Тернопільщини видаватимуть зброю у разі загрози прориву з білорусі

Наразі поліція вилучає зброю, яку видали на початку війни

Фото ілюстративне/ФБ/Станіслав Моклюк Блок-пост, лютий 22р., м.Київ

У разі наступу з білорусі мешканцям Тернопільщини, за потреби, роздаватимуть зброю, повідомляє «Голос».

Головний правоохоронець Тернопільщини Олександр Богомол розповiв де зараз та зброя, яку на початку вiйни полiцiя роздавала мешканцям Тернопiльщини та що ж буде, якщо доведеться захищатися самотужки вiд наступу зi сторони бiлоруського фронту.

“Я приємно здивований тим, що та зброя, яку ми видали, а на початку вiйни згiдно закону про захист Батькiвщини, нашої держави, ми мали право i маємо право до сих пiр видавати вогнепальну зброю громадянам. Нами було видано декiлька сотень автоматiв i декiлька сотень пiстолетiв, громадянам, яких ми перевiряли, якi адекватнi, якi психiчно-здоровi, не мають таких хвороб, якi б зашкодили їм користуватися такою зброєю. Жоден ствол не спрацював нi в якихось кримiнальних розборках, нi в якомусь негативi, – вiдзначив Олександр Богомол, начальник полiцiї Тернопiльщини. – На сьогоднi я вам скажу, що Тернопiльська область це спокiйний регiон. В нас немає жодного злочину, який би був вчинений з використанням вогнепальної зброї”.

За словами головного правоохоронця, сьогоднi таку зброю потрохи вилучають у жителiв Тернопiльщини.

“Цю зброю ми зараз помаленько збираємо назад, повертаємо, ми людей спонукаємо, щоб вони повертали цю зброю. В бiльшостi вона вже зiбрана. Деякi просять ще в себе потримати – ми перевiряємо умови зберiгання такої зброї. Багато ще переживають за бiлоруський фронт – буде наступ – не буде, але я хочу сказати громадянам, що в полiцейських пiдроздiлах є достатньо зброї у випадку, якщо не дай Бог буде ситуацiя, то мисливцi, працiвники полiцiї, представники громадських органiзацiй, зможуть отримати зброю, якщо не дай Бог буде прорив з бiлоруського фронту”, – наголосив Олександр Богомол.

Як повідомлялося, на Рівненщині місцеві жителі риють окопи на кордоні з білорусcю.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий