«Ми не маємо права залишити Україну»: Байден звернеться до Конгресу про виділення допомоги

Це стосується допомоги США Україні та Ізраїлю

Фото ілюстративне

У зверненні до громадян США президент Джо Байден заявив, що в п'ятницю він направить запит до Конгресу про надання додаткової допомоги Україні в розмірі $60 млрд і допомоги Ізраїлю в обсязі $10 млрд. Про це йдеться у зверненні американського президента, пише Голос Америки.

«ХАМАС і Путін - це різні загрози, - сказав Джо Байден. - Але є щось спільне. Вони хочуть повністю знищити демократію. ХАМАС поставив собі за мету знищити державу Ізраїль і знищити єврейський народ... Водночас Путін вважає, що Україна ніколи не мала право на існування як суверенну державу і не має цього права зараз. Буквально два тижні тому він заявив, що якщо Сполучені Штати та їхні союзники припинять допомогу Україні, то Україні залишиться один тиждень на існування».

Президент США підкреслив, що громадяни Америки повинні пам'ятати, чому така важлива західна допомога українському народу.

«Ми хочемо, щоб Ізраїль та Україна здобули перемогу в цій боротьбі. Терористи повинні заплатити високу ціну. Якщо диктатори не платять за свої злочини, то це призводить до ще більших руйнувань», - сказав президент.

«75 років завдяки НАТО в Європі зберігався мир. І якщо Путін нападе на НАТО, ми зробимо все, щоб захистити наших союзників, - запевнив Байден. При цьому Байден додав, що »ми не хочемо, щоб американські війська билися в Росії чи проти Росії. Проте продовжив американський лідер, якщо Захід і, зокрема, США, перестануть зараз допомагати Україні, то всі агресори відчують, що у них розв'язані руки і конфлікти можуть поширитися по всьому світу, наприклад, у Тихоокеанському регіоні і особливо - на Близькому Сході.

«Американське лідерство підтримує безпеку в усьому світі, - сказав Байден. - Ми маємо забезпечити свою безпеку. Наші цінності важливі не лише для нас. Ми не можемо ризикувати цим. Ми не можемо залишити Україну, ми не можемо повернутись спиною до Ізраїлю».

Президент оголосив, що у п'ятницю, 20 жовтня, він звернеться із запитом до Конгресу про виділення 60 млрд доларів на допомогу Україні та 10 мільярдів доларів - Ізраїлю.

Читайте також: Джо Байден анонсував звернення до нації щодо війни в Україні та Ізраїлі

Байден також закликав усіх американців згуртуватися у боротьбі проти проявів антисемітизму та ісламофобії, які сьогодні, на тлі подій на Близькому Сході, можуть загрожувати американському суспільству та американським цінностям.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також