Можете цього не знати: які продукти в жодному разі не можна ставити в холодильник і чому
Доволі широкий список
З настанням весни і теплої погоди хочеться якомога більше продуктів відправити в холодильник. Проте, як виявляється, багато з них не можна зберігати в холодній камері, хоча багато господинь ставить їх туди, не замислюючись. Тож, що не можна зберігати в холодильнику – читайте в матеріалі «Варти-1».
Низка овочів
Помідори
Від холоду вони втрачають свій смак і стають м'якими. А у випадку перемороження – помідори перетворюються на кашу (напевно, ви не раз помічали таке явище, але не розуміли чому так стається). Краще зберігайте ці овочі при кімнатній температурі, захищаючи від прямих сонячних променів. Побачите – вони довше зберігатимуть свіжість.
Картопля
Якщо поставити її вхолодильник замість того, щоб зберігати в прохолодному темному місці, де добре циркулює повітря – це зробить її зернистою і солодкою, адже через низькі температури крохмал, який входить до її складу, перетворюється на цукор. Рекомендується залишати картоплю за температури не нижче 8°С у темному місці.
Цибуля і часник
Цибуля – це ще один продукт, який не можна зберігати в холодильнику і на те декілька причин. По-перше, це ароматний овоч, як і часник, який може увібрати вологу і стати м'якою або покритися пліснявою. По-друге, може погіршити смак і запах інших продуктів, що зберігаються поруч. Краще зберігайте ці овочі в прохолодному, сухому і добре провітрюваному місці.
Огірок
Цей зелений овоч не тільки швидше псується при заморожуванні, але і вкрай негативно реагує на сусідство з певними продуктами в холодильній камері (помідори, диня, банани та інші), стаючи гірким і жовтим. Огірки потрібно зберігати в прохолодному місці.
Баклажани
Якщо ви збираєтеся з’їсти їх одразу після покупки, тоді можете зберігати просто на столі, адже в холодильнику вони втратять свої смакові властивості.
Заборона стосується і деяких фруктів
Банан
Вбивчою може виявитися заморозка для бананів. Їх варто зберігати при кімнатній температурі до повного дозрівання, а потім при необхідності відправляти в холодильник.
Авокадо
Зазначимо спершу, що авокадо – це фрукт, хоч через кулінарні особливості у нас вважають його екзотичним овочем. Його також краще зберігати при кімнатній температурі до повного дозрівання.
Цитрусові
Через високу вологість вони можуть гнити, а ще лимони та лайм дуже швидко вбирають зайві запахи. А ще втратять свій смак і текстуру при зберіганні в холоді.
Диня і ананас
Ці фрукти також можуть не пережити подорож на полицю холодильника. Вони втратять свій смак і текстуру при зберіганні в холоді. Найкраще зберігати їх при кімнатній температурі до тих пір, поки вони не дозріють, а потім відразу ж вживати в їжу.
Інші продукти харчування
Хлібобулочні вироби
Холод і волога для них шкідливі. Вологість свіжої випічки складає близько 50%, а умови холодильної камери такі, що волога в ній випаровується прискореними темпами. Це призводить до висихання хлібобулочних виробів, втрати смаку і аромату.
Ягоди
Холод і волога можуть зіпсувати ягоди, а тому їх краще зберігати за кімнатної температури.
Сухофрукти
Зайва волога може спричинити швидке псування продуктів. Для сухофруктів важлива постійна циркуляція повітря, а тому їх потрібно час від часу перебирати і зберігати за температури не нижче 0, а краще +10°С.
Джем, варення
Закриті стерилізовані банки можна зберігати в темному прохолодному місці. Навіть якщо ви вже відкрили варення (за умови, якщо дістаєте продукт з банки чистим посудом), теж залиште його в прохолодному місці, а не в холодильнику. Через те, що дверці часто відчиняються, всередину може потрапити тепле повітря, що призведе до псування продукту.
Мед
Від холоду мед кристалізується і стає твердим. Він втратить смак і перетвориться на масу, яку потім не відколупати ложкою.
Гострі соуси
У холодильнику вони втрачають консистенцію і смакові якості. Краще зберігати їх при кімнатній температурі.
Кетчуп, гірчиця та соєвий соус
У закритих герметичних упаковках ці соуси не зіпсуються без холодильника, а от через заморозку можуть втратити смак. Проте їх варто відправляти в холодильник після відкриття, якщо така рекомендація міститься на упаковці.
Олія (соняшникова та оливкова)
Від холоду вона загустає і мутніє. Її варто зберігати в темному та прохолодному місці, але аж ніяк не в холодильнику. Через низькі температури вона втратить свої властивості і стане в’язкою.
Арахісова паста
У холодильнику вона перетвориться чи не на каміння, і вже не підійде для намазування на тости. Щоб продукт не зіпсувався, зберігайте його в коморі, де не так тепло і не потрапляє сонце.
varta1.com.ua: Новини
Шампуні для волосся – основні різновиди та де обрати
Догляд за волоссям має не менше значення, аніж, приміром, за тілом чи ротовою порожниною. Саме тому важливо використовувати якісні та, що головне, підхожі шампуні. І таких засобів, на щастя, є вдосталь. Зостається тільки правильно обрати.
Українським чоловікам за кордоном планують скасувати умову наявності ВОД для видачі паспорта
Чернишов підкреслив, що сьогоднішня заборона не працює на повернення чоловіків
Українським поліцейським підвищать зарплати
Посадовий оклад поліцейського має бути не менше 30 280 грн
Найкоментованіше
- У Раді пропонують "ускладнити життя" ухилянтам
- У The Telegraph вважають, що Трамп може вийти з мирного процесу
- Зеленський дав обнадійливу заяву щодо закінчення війни
- У ТЦК пояснили, коли військового звільнять від відповідальності за СЗЧ
- Учасниця двох Олімпіад з України прийняла російське громадянство
Найчитаніше
- Сімейний "бізнес": На Волині батько з двома синами незаконно вирощували та обробляли тютюн на 11 млн грн
- Поліція повідомила деталі вбивства військового ТЦК у Львові
- На Львівщині затримано голову сільської ради зі спільником
- У Львові чоловік вбив військослужбовця ТЦК
- Смертельна ДТП під Городком: Водій BMW X5 під час обгону спричинив масову аварію, загинув 33-річний чоловік
Коментарі