На «Invictus Games» збірна України здобула 16 медалей

У другий день українська збірна виборола низку медалей

Сьогодні закінчилися міжнародні змагання «Invictus Games: The Hague–2020», де українська збірна виборола 16 медалей: по 5 золотих та срібних і 6 бронзових, передає «УНН», з посиланням на збірну.

У перший день золотою медаллю рахунок збірної відкрив Родіон Сітдіков у штовханні ядра. З результатом 9,46 м він став кращим у своїй категорії.

Ще дві медалі українці отримали у стрибках у довжину: Артем Лукашук з результатом 5,20 м став другим у своїй категорії, а Іван Герецун — стрибнув на 5,10 м і став третім.

Завершив результативний спортивний день Олексій Бобчинець, який у бігу на 1500 метрів здобув бронзову медаль з результатом 5:42,50

У другий день українська збірна виборола низку медалей:

  • у командному змаганні зі стрільби з лука українці вибороли срібло: медалістами стали Дмитро Афанасьєв, Сергій Калитюк і Василь Стуженко;
  • у штовханні ядра маємо три медалі, у своїх категоріях наші герої здобули — Віктор Легкодух із результатом 7,32 — золото, Рустам Росул із результатом 5,86 — срібло, Сергій Прядка із результатом — 8,33 золото;
  • Анна-Софія Пузанова, дочка Юлії Паєвської, яка зараз перебуває у полоні ворога, отримала бронзову медаль зі стрільби з лука в категорії новачків. Анна брала участь у змаганнях замість мами.

Третій день змагань приніс українській збірній «Invictus Games» ще 3 медалі: бронзу у плаванні на дистанції 50 метрів вільним стилем українській команді приніс Іван Лепеха. А Андрій Бадарак виборов дві медалі — бронзову у запливі на 50 м брасом та золоту у плаванні на 50 м на спині.

У четвертий дня змагань українська збірна виступала в одній із найбільш конкурентній дисципліні — веслуванні на тренажерах. І тим не менше в шаленій конкурентній боротьбі наші інвіктусівці вибороли 4 медалі:

  • Ігор Галушка, який того дня став справжнім тріумфатором двічі піднімався на п’єдестал пошани: він став першим і отримав золото у веслуванні на 4 хвилини, а також був другим із, відповідно, сріблом з веслування на тренажерах на 1 хвилину.
  • Віктор Легкодух здобув срібло у веслуванні на тренажері на 4 хвилини у своїй категорії, покращивши свій особистий рекорд у цій дисципліні на цілих 3 метри. Почесний медальний рахунок збірної закрив Ігор Безкаравайний був третім із бронзою у дистанції веслування на 1 хвилину.

«Окремо маємо розказати про баскетбол на візках. Українська команда вперше змагалася в цьому виді спорту і провела 3 матчі.

Перший — проти команди Франції наші хлопці виграли із рахунком 12:8. Слід сказати, що ця перемога не була легкою, але показала, що навіть перші кроки в незнайомому виді спорту можуть бути успішними.

Другий матч із збірною Грузії завершився з рахунком 17:3 на користь Грузії і неймовірно крутим взаємним скандуванням: ми — грузинам кричали «САКАРТВЕЛО», а вони нам — «УКРАЇНА». Найважливіший наш матч за сьогодні — з командою з баскетболу на візках.

Останній матч турніру ми провели із учителями нашої команди — баскетболістами зі США, які допомагали нашій команді робити перші кроки у грі, ділилися досвідом і підтримували! Результат: 33:9 на користь США, а наші враження — ніби ми виграли фінал. Гра була на такому високому рівні для нас, що захоплювало подих! Зірвані голоси та стерті долоні: у хлопців — від гри, у решти залу — від підтримки команди США, яка вийшла на поле у синьо-жовтих пов’язках», — йдеться у повідомленні.

А ще в нашої команди в Гаазі була ще одна дуже важлива місія — розказати світу про Тайру, нашу Юлію Паєвську, учасницю української команди «Invictus Games», яка мала бути із нами в Гаазі, але 16 березня потрапила у полон до ворога. російська федерація відмовляється вносити її в список обміну полоненими, тому ми закликаємо увесь світ підтримати нас і домогтися звільнення Тайри.

Сьогодні без перебільшення йдеться про загрозу її життю. Під час усіх офіційних та дружніх зустрічей ми розповідали про Тайру і закликали всім світом тиснути на росію і вимагати її звільнення: на зустрічі у посольстві США в Нідерландах, під час розмови із принцем Гаррі, представниками урядів усіх країн, з якими зустрічались, під час неформального спілкування.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також