На Львівщині мама покинула однорічну дитину

Поліція шукає маму

На Львівщині, у Сокалі, розшукують 27-річну жінку, яка покинула свою однорічну дитину на 21-річного брата, який не має постійного місця проживання, і зникла. Про це пише «ZAXID.NET».

Начальниця «Служби у справах дітей» Сокальської міськради Ірина Ващук повідомила, що 27-річна уродженка Сокаля виховувала дитину сама як одинока мама. Жінка не мала постійного місця проживання, винаймала різні помешкання.

У жовтні вона передала дитину у візочку своєму 21-річному братові й зникла.

21-річний дядько хлопчика, який теж не має постійного місця проживання, ночував з дитиною у кількох друзів.

21 жовтня він звернувся у Службу у справах дітей, де з’ясувалося, що мама хлопчика зникла ще 10 днів тому.

Поліція оголосила жінку в розшук.

Хлопчика обстежили медики — він здоровий і активний, дитину поселили в дитячий будинок у Львові.

«Наскільки пояснив брат, мама зв’язалася з якимись хлопцями і провадить аморальний спосіб життя. Жінка не оформляла допомоги на дитину. Це питання, відповіді на які може дати лише мама, коли ми її знайдемо», — каже Ірина Ващук.

Коли жінку знайдуть, її притягнуть до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків, а в подальшому їй може загрожувати позбавлення батьківських прав.

«Ми беремо таку дитинку на облік, півроку спостерігаємо за мамою — за виконанням нею батьківських обов’язків. Дитинка може перебувати в закладі, щоб мама мала можливість стати на ноги, знайти роботу, місце проживання, налагодити свій побут. Тоді жінка може звернутися про повернення дитини в сім’ю. Якщо мама не буде цікавитися дитиною цих півроку, тоді буде стояти питання про позбавлення її батьківських прав», — сказала Ірина Ващук.

Раніше, на Львівщині у полі на смерть замерз юнак.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт