На Львівщині ув’язнені організували шахрайський бізнес (ФОТО)

Найбільше потерпали люди, які відновлювали водійські посвідчення чи інші документи

Фото ілюстартивне

Слідчі  відділу розслідування особливо тяжких злочинів Львівщини викрили організатора та учасників злочинної групи, які розміщували в мережі Інтернет неправдиві оголошення про продаж товару чи надання послуг та привласнювали кошти, обдурюючи людей. Про це сьогодні повідомили у пресслужбі Національної поліції Львівщини.

Шахрайську схему організував 27-річний мешканець Житомирської області, який відбував покарання в одній з виправних колоній Львівщини за вчинення особливо тяжкого злочину.

«Так званий «смотрящий» створив організовану злочинну групу, до якої увійшли троє засуджених — 23-річний мешканець Хмельницької області, 26-річний мешканець Чернівецької області та 42-річний вінничанин, які мали чітко розподілені ролі», — розповіли в поліції.

Від серпня до листопада 2021 року вони розміщували онлайн-оголошення про продаж дров та брикетів, а також про відновлення та виготовлення водійських посвідчень чи документів для працевлаштування за кордоном. Після отримання від замовників грошових коштів вони припиняли контакти з потерпілими, а отримані гроші використовували на власні потреби.

За даними поліції, від шахрайських дій потерпіло дев’ять осіб.

Під час обшуків, проведених у колонії, правоохоронці виявили та вилучили мобільні телефони, планшети, банківські картки, чорнові записи та інші речові докази причетності до скоєння злочинів.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Слідчі повідомили про підозру усім учасникам організованої злочинної групи за ч. 4 ст. 190 (шахрайство вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), а організатору — ще за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України.

Фото: ГУНП у Львівській області

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також