На Львівщині до 1 грудня перевірять всі 142 комунальні освітні заклади

DWTH-market-monitoring2
DWTH-market-monitoring2

6 жовтня, робоча група на чолі із заступником голови Львівської обласної ради Володимиром Гірняком відвідала низку комунальних закладів облради з метою моніторингу їх діяльності. Про це інформує прес-служба ЛОР.


Зокрема, перевірили Самбірське ПТУ-інтернат професійної реабілітації учнів-інвалідів, Самбірський медичний коледж, Добромильську СЗШ-інтернат І-ІІ ст., Самбірську СЗШ-інтернат І-ІІ ст., Буківський дитячий будинок-інтернат, Самбірський коледж культури і мистецтв, історико-етнографічний музей «Бойківщина».


За словами Володимира Гірняка,станом на сьогодні робоча група промоніторила понад 50 закладів. «Їх ми поділяємо на три категорії: заклади, які працюють добре і в яких, можливо, є незначні порушення; де є серйозні зловживання і матеріали перевірки будуть передані в правоохоронні органи; де неефективно використовуються бюджетні кошти чи об’єкти комунальної власності», - розповів він.


Як повідомив Володимир Гірняк, про результати сьогоднішнього виїду поінформують усю робочу групу, громадськість, депутатський корпус. «Будемо спілкуватися з головою Львівської обласної ради, а потім виходитимемо на певні висновки», - зауважив посадовець.


«За той час, що працює наша робоча група, ситуація починає покращуватися. Бо вже розуміють, що пікетами проти своїх неправомірних дій нічого не досягнеш. Ми працюємо публічно, відкрито, з пресою, громадськістю. До слова, два керівники закладів, які неефективно працювали, самі пішли у відставку», - підкреслив Володимир Гірняк.


Об’їхавши 7 комунальних закладів у Самбірському і Старосамбірському районах, заступник голови облради назвав основні стандартні проблеми: штатні розписи – невмотивована кількість тих чи інших посад, зокрема заступників директорів, бухгалтерів; використання і наповнення спецфонду (кошти, які заклади можуть заробляти), якість надання послуг.


На переконання Володимира Гірняка, для ефективного управління закладами необхідно широко запроваджувати контрактну систему працевлаштування: «Керівник закладу має працювати 5 років, тоді знову йде на конкурс, маючи чітку програму розвитку закладу".


У свою чергу голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак поінформував, що моніторинг фінансово-господарської діяльності установ триватиме й надалі. «Будемо здійснювати додаткові перевірки та заслуховувати перед прийняттям бюджету всіх керівників. Головна мета – зекономити бюджетні кошти, де це можливо, а також допомогти комунальним установам», - сказав він.


Підсумовуючи виїзд робочої групи комунальними закладами, Володимир Гірняк наголосив, що моніторинг бюджетної галузі не має на меті закривати установи, забирати приміщення чи звільняти людей.


Нагадаємо, у планах робочої групих проаналізувати до 1 грудня всі 142 комунальні заклади та вивчити їх фінансово-господарську діяльність для покращення ефективності їхньої роботи.

varta1.com.ua: Новини