На Львівщині працівниця пошти привласнила 800 тис грн

thumb-item-523x340-e30b
thumb-item-523x340-e30b

На Львівщині працівниця однієї з компаній поштового зв’язку привласнила понад 800 тисяч гривень.

Як повідомляє Нацполіція Львівської області, 53-річна жінка працювала в одній із компаній поштового зв’язку. Фігурантка мала доступ до платіжної системи установи та створювала фіктивні платіжні доручення за нібито надані послуги. Аби приховати злочинну діяльність, працівниця проводила фінансові операції у дні, коли здійснювалася велика кількість платіжних розрахунків та обирала послуги на суму до 10 тисяч гривень.

Гроші за неіснуючі послуги підозрювана перераховувала на власні банківські рахунки. За попередніми підрахунками, у такий спосіб вона привласнила понад 800 тисяч гривень.

За місцем роботи та проживання фігурантки правоохоронці провели обшуки. Вилучено «чорнові» записи та платіжні картки.

Жінці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Підозрюваній загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

varta1.com.ua: Новини