На Волині правоохоронниця допомагала переправляти ухилянтів до Польщі

Вартість такої "послуги" становила 3,5 тисячі доларів США

На Волині ДБР повідомило про підозру правоохоронниці, яка допомогла незаконно виїхати з України понад 30 чоловікам. Про це повідомляє ДБР.

Зловмисники шукали "клієнтів" через соціальні мережі, пропонуючи їм незаконну допомогу у виїзді з України. Вартість такої "послуги" становила 3,5 тисячі доларів США. Чоловіків доставляли до прикордонного пункту пропуску на Волині, де посадовиця уникала внесення їхніх даних до автоматизованої системи обміну інформацією щодо контролю осіб, які перетинають кордон. Завдяки цьому чоловіки могли безперешкодно виїжджати за межі України.

За даними слідства, від 2022 року через цю схему до Польщі потрапило понад 30 чоловіків. ДБР продовжує розслідування для встановлення повного кола осіб, причетних до цієї протиправної діяльності.

Правоохоронниці інкримінують незаконне переправлення осіб через державний кордон за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Читайте також: львівський патрульний з місцевим мешканцем за 18 тисяч доларів переправляли ухилянтів за кордон (ФОТО)

Наразі до суду подано клопотання про обрання їй запобіжного заходу та відсторонення від посади.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також