На заході країни віряни УПЦ МП відмовилися співати гімн України (ВІДЕО)

«В церкві є молитви, але не гімн. В Україні співайте, в себе в хаті співайте…»

У неділю, 11 грудня під храмом Різдва Христового франківці протестували проти призначення єпископом Івано-Франківським та Коломийським Никити (Сторожука), який був фігурантом скандалу “з голим хористом”, та діяльності московського патріархату в Івано-Франківську. Про це пишуть Версії.

Деякі протестувальники намагалися спілкуватися з вірянами московського патріархату, пояснюючи, що ті віддають гроші не на храм, а на підтримку окупантів.

Коли активісти намагалися зайти в храм, віруючі прихожани проклинали їх, а на вигуки “Слава Україні” починали всіх хрестити.

Згодом молодь ввімкнула гімн України і почала його співати, натомість прихожани храму Різдва Христового почали виконувати пісні з літургії і хреститися.

“В церкві є молитви, але не гімн. В Україні співайте, в себе в хаті співайте…”, – заявила одна з вірянок.

Молодь почала обурюватися: “Коли співають гімн України, московський патріархат не знає гімну”.

Згодом активісти почали скандувати: “Геть московського попа” , а коли прихожани виходили з храму, їх зустрічали вигуками: “Чемодан – вокзал – росія”…

Учасники акції готові протестуватимуть доти, доки церква Різдва Христового УПЦ Московського патріархату не припинить своєї роботи.

Раніше СБУ опублікувала перелік осіб з «церковного списку» санкцій

Повідомлялося, що Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо заборони УПЦ МП

Додамо, що працівники СБУ впродовж останніх днів проводять контррозвідувальні заходи на об'єктах Української православної церкви Московського патріархату

Як повідомлялося раніше, СБУ навідалась до монастиря УПЦ (МП) на Закарпатті, де черниці закликали до «пробуждения матушки-Руси»

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт