На Закарпатті затримали партію бойової зброї (ФОТО)

Серед вилучено гранатомет, автомат, гранати…

Фото: НПУ

Поліція заблокувала канал постачання бойової зброї до Закарпаття.

Як повідомляє 16 лютого Нацполіція закарпатської області, в ході відпрацювання оперативної інформації співробітники кримінальної поліції Тячівського районного відділу вилучили з незаконного обігу у регіоні партію бойової зброї.

Оперативники встановили, що схему з ввезення її до регіону організував 40-річний житель одного з сіл Тячівщини. Для попередження розповсюдження нелегальної зброї на території області, правоохоронці провели за місцем його проживання обшук.

В результаті було вилучено гранатомет, автомат Калашникова, 296 набоїв до автоматичної зброї (серед яких 74 трасувальних) та дві гранати (РГД 5 та Ф-1).

Вказану зброю та боєприпаси зловмисник ховав у багажному відділенні власної автівки марки «KIA Sorento».

Наразі слідчі вилучили всі речові докази та затримали фігуранта у порядку статті 208 КПК України. Він перебуває у ізоляторі тимчасового тримання. Його дії в поліції кваліфікували за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Поліція встановлює з якою метою затриманий зберігав бойову зброю.

Фото: НПУ

Фото: НПУ

Цього ж дня закарпатські поліцейські в обласному центрі заблокували ще одну схему з розповсюдження серії нелегальних боєприпасів.

Співробітники поліції отримали оперативну інформацію про підготовку на території обласного центру до збуту зброї та боєприпасів.

Правоохоронцям вдалося встановити, що злочин готує вже раніше неодноразово судимий місцевий житель. Оперативники провели ряд необхідних заходів та з’ясували місце і час його запланованої зустрічі з клієнтом.

В результаті зловмисника затримали одразу після передачі покупцеві двох корпусів гранат, двох запалів до них та двох магазинів для автомата з 56 патронами. Відповідно взамін на «товар» фігурант отримав обумовлену заздалегідь суму грошей.

Таким чином поліція попередила спробу розповсюдження в області серії нелегальних боєприпасів, які могли бути застосовані у злочинних цілях. Підозрюваного у вказаному злочині помістили до ізолятора тимчасового тримання. Його дії в поліції кваліфікували за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. За вчинене зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Як повідомлялося, на Львівщині волинські правоохоронці провели спецоперацію із затримання продавця зброї.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також