Не прийшов на засідання: суд стосовно Остапа Стахіва перенесли

Наступне засідання суду відбудеться у понеділок, 30 вересня, о 10:00

27 вересня у Галицькому районному суді Львова мали обрати запобіжний захід для антивакцинатора Остапа Стахіва. 25 вересня йому повідомили про підозру у шахрайстві та поширенні інформації про розташування підрозділів Збройних сил України. Однак Стахів на засідання не з’явився. Про це повідомила кореспондентка Суспільного із зали суду.

За словами прокурора, Остапа Стахіва двічі викликали до суду — 25 вересня та 27 вересня. На засідання він не з’явився та причини відсутності — не повідомив.

Стахіва викликали на слідчі дії у іншому кримінальному провадженні, тому він не з’явився до суду. Прокурор заявив клопотання щодо приводу Стахіва, але суд не задовольнив клопотання, аргументуючи це тим, що неявка Стахіва на засідання була із поважної причини.

Також Стахів надіслав до суду клопотання про відвід слідчого. Суд відмовив у задоволенні клопотання.

Відтак у судовому засіданні оголосили перерву і повторний виклик учасників. Наступне засідання суду відбудеться у понеділок, 30 вересня, о 10:00.

У середу, 25 вересня, у помешканні Остапа Стахіва працівники СБУ провели обшуки. Також Стахіву повідомили про підозру за двома статтями Кримінального Кодексу України:

  • ч.1 та ч. 2 ст. 190 (шахрайство). Максимальне покарання — позбавлення волі на три роки;
  • ч. 2 ст.114-2 (несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Максимальне покарання — позбавлення волі на вісім років.

За даними СБУ, він за кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення росії “підбурював” людей влаштовувати масові заворушення та захоплювати держустанови під виглядом “руху антивакцинаторів”.

Крім цього, Стахів організував онлайн-курси “журналістики”, на яких навчав протидіяти мобілізації в Україні.

За інформацією правоохоронців, під час одного зі своїх прямих ефірів у соцмережах фігурант публічно озвучив точну локацію розташування одного з підрозділів українських захисників, чим наразив їх на небезпеку.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також