Не самогубці: батьки загиблих під час служби солдатів приїхали під Офіс Президента

Зібралися і батьки, чиї діти загинули в частині, де служив солдат Артемій Рябчук.

Кілька десятків жінок вийшли під Офіс Президента з портретами загиблих та плакатами з написами «Наших дітей вбили — хто відповідатиме?», «Вимагаю справедливості!», «Влада, покарайте винних», «Поверніть честь невизнаним героям». Про це з місця події інформує «Суспільне». 

Під стінами ОП зібралися матері загиблих солдатів.

«Рік тому мій син проходив строкову службу в Черкаській області. Рік тому мені повідомили, що мій син загинув. Моя дитина була понівечена. Все вказує на те, що це вбивство, але справа не ведеться. Я хочу справедливого розслідування. За це ніхто не поніс покарання: не притягнули ні командира, ні начальника караула, нікого. Одні відбулися виговорами, хоча в тій частині за два роки загинули два хлопчики», — розповіла одна з учасниць, Наталія Нечипоренко.

За словами мами, за офіційної інформації, наданої їй військовими, хлопець загинув через «навмисне самоушкодження з гвинтівки, хоча син стояв з автоматом».

«Я хочу чесного розслідування, справедливого. Хочу як мати знати що робиться в тій частині. За що моя дитина постраждала. Робляться експертизи, вони не можуть сказати, щоб було неупереджене розслідування», — наголосила Нечипоренко.

За словами організаторів мітингу, їхньою метою було привернути увагу громадськості, влади, керівників силових структур до того подій у військових частинах, поновлення розслідування кримінальних справ та покарання винних за загибель їхніх дітей.

Серед учасників акції також були і батьки військовослужбовців, які гинули у період з 2018–2019 роках у військовій частині НГУ 3021, де служив сумнозвісний  солдат Артем Рябчук, що 26 січня відкрив стрілянину на заводі «Південмаш» та вбив п’ятьох людей.

Нагадаємо, що 27 січня, о 03 год 40 хв, на території Південного машинобудівного заводу «Южмаш» у Дніпрі сталася трагедія.

П’ятеро постраждалих під час розстрілу людей, який влаштував нацгвардієць Артем Рябчук потрапили до лікарні. Серед постраждалих — 22-річна дівчина.

Солдат перебував у всеукраїнському розшуку.

Після затримання  слідчі ДБР повідомили про підозру Рябчуку, який вчинив стрілянину.

Після резонансної події командуючий НГУ подав у відставку.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також