Нічний обстіл: чим атакувала росія та скільки знищено Силами оборони

Бойова робота Сил протиповітряної оборони тривала близько 3 годин

ФОТО: ілюстративне

Російські окупаційні війська у ніч на 8 квітні атакували південь України з використанням дронів-камікадзе типу «Shahed-136/131». Про це повідомив Генштаб та Сили оборони півдня.

 Безпілотники запускали із півдня на схід та в північно-західному напрямку. Захисникам неба вдалося знищити 17 ударних БПЛА.

Сили оборони півдня зазначили, що прицілом ворога була критична інфраструктура.

«Напружена бойова робота Сил протиповітряної оборони тривала близько 3 годин.  В операційній зоні Сил оборони вдалось результативно відпрацювати по 7 баражуючих снарядах: 4 збито на Одещині, 2 - на Миколаївщині, 1 - на Кіровоградщині.», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що є влучання в Одеському районі. Загарбники пошкодили логістично-транспортний об'єкт. Наслідки ще уточнюються. Крім того, уламками БПЛА була пошкоджена АЗС, але люди не постраждали.

Як повідомлялося раніше: на Харківщині росія змінила тактику обстрілів

«У ніч проти 8 квітня 2024 року ворог завдав удару керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Запорізької області та 24 ударними БпЛА типу »Shahed-131/136« із мису Чауда – Крим, районів Курськ, Єйськ. В результаті протиповітряного бою Силами оборони України збито керовану авіаційну ракету Х-59 у Дніпропетровській області та 17 ударних БпЛА типу »Shahed-131/136« в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій та Житомирській областях», - уточнили своєю чергою Повітряні сили України.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також