Нові методи шахрайства: поліцейські викрили поштових шахраїв

Злочинець забирав чужу посилку

Фото: Поліція Києва

У місті Києві невідомі налагодили шахрайську схему заволодіння чужим майном, зокрема телефонами у поштових відділеннях. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Зловмисник приходив забирати повернуту посилку, видаючи себе за власника відправлення, від якого відмовився покупець, а під час видачі замовлення показує підроблений документ на ім’я справжнього господаря товару.

Поліцейські затримали правопорушника, який за даною схемою забрав з пошти смартфон.

«Аби заволодіти чужою повернутою посилкою, чоловік пред’явив співробітнику пошти паспорт на ім’я власника відправлення. У подальшому порушник забрав ґаджет, вартість якого становить близько 15 тисяч гривень, та намагався піти з відділення, проте його одразу зупинили правоохоронці. Раніше не судимого місцевого мешканця затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України», — розповів заступник начальника оперативно-пошукового відділу столичної поліції Володимир Мусійчук.

Слідчі Голосіївського управління поліції за процесуального погодження окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру за фактом шахрайства та підробки документа, що передбачено ч. 2 ст. 190 та ч. 1 та 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також