Окупанти перетворили Ізюм на нову Хатинь, — заступник міського голови

Люди шостий день у бомбосховищах і не бачать сонця

Фото: Коментарі

Заступник Ізюмського міського голови з гуманітарних питань Володимир Мацокін назвав Ізюм новою Хатинню.

Про це він написав на своїй сторінці у «Facebook».

«Ізюм це нова Хатинь! Місце болю, розпачу і сліз. Центр міста — від ринку до 1 школи суцільна руїна. Груди каміння, воронки, понівечили дерева, пожежі, діри від снарядів у багатоповерхівках», — написав Мацокін.

Він повідомив, що більше немає автовокзалу, суду, залізничного вокзалу, виконкому, медичного коледжу, поліції, військкомату, десятків магазинів і контор, у приміщеннях лікарні немає вікон, в дитячу спортивну школу влучив снаряд. Центральний парк як місце кривавого побоїща. Зруйновані мости.

«І це в місті де ніколи не базувався жоден військовий. Але головне люди. Немає їжі, елементарного хліба. Немає води, світла, газу, тепла, не працює зв’язок. Немає можливості централізовано виїхати. У лікарні породіллі, які лежать з немовлятами в підвалах. Немає ліків!», — зазначає Мацокін.

Він повідомляє, що немає можливості завезти гуманітарну допомогу через суцільні артобстріли.

«Люди шостий день у бомбосховищах, вони не бачать сонця!

Прошу всіх хто приймає рішення! Зробіть зелений коридор для виїзду! Зробіть гуманітарний коридор для завозу гуманітарної допомоги! Гуманітарка є, але хто повезе її під артобстрілами?», — йдеться у дописі.

«Моє рідне місто! Ти обов’язково виживеш! А зараз треба просто триматись, один за одного. Ми вистоїмо! Ніхто не може відібрати у нас нашу землю, а чужа нам не потрібна!», — наголошує Мацокін.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також