Окупанти вивезли до окупованого Донецька доньку чемпіона України з водного поло

Дідусь сподівається на повернення її в Україну, щоб узяти свою онучку — повну сироту під опіку.

Окупаційні війська РФ вивезли до окупованого Донецька 12-річну Кіру — донечку загиблого в Маріуполі чемпіона України з водного поло, екскапітана національної збірної України Євгена Обединського. Про це пише «Укрінформ».

Дідусь дівчинки Олександр Обединський сподівається на повернення онуки в Україну, щоб узяти повну сироту під опіку.

«Кіра зараз знаходиться в Донецьку, вона була вивезена в Донецьк. Зараз вона там у лікарні ім. Калініна проходить лікування, вона отримала легкі осколкові поранення. Я сьогодні з нею по скайп-зв’язку зв’язався, ми розмовляли, вона дуже сумує за нами і хоче, щоб ми зустрілися. І ми на це дуже сподіваємось, що вона повернеться і ми будемо разом, ми дуже любимо одне одного. З початком війни вона жила у нас, потім її буквально за три-чотири дні до нашого від'їзду тато забрав, і вона останнім часом у Маріуполі жила з ним. Так сталося, що мій син загинув, і її вивезли в Донецьк», — розповів дідусь.

Дідусь висловив сподівання, що йому повернуть онуку під його опіку, оскільки батько Кіри 17 березня загинув у Маріуполі, а мати померла під час її народження.

«У нас надія на всіх людей, на організації, від яких залежить її повернення. Ми сподіваємось, що Кіра повернеться з допомогою наших людей, від яких це залежить. І Кіра буде з нами. Я дуже сподіваюся і на спортивні організації, і на громадські, і на волонтерів, і на офіційні служби, сподіваюся на допомогу. І дуже хочу, щоб Кіра була з нами», — з хвилюванням сказав Олександр Обединський.

У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі 17 березня загинув неодноразовий чемпіон України з водного поло, екскапітан національної збірної України Євген Обединський.

Російська агресія спричинила в Маріуполі жахливу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомбардують беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, станом на 27 березня в Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько п’яти тисяч людей, із них близько 210 дітей. У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі зараз перебувають близько 160 тис мирних людей, вони благають про їх порятунок.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також