Опубліковане відео страти «вагнерівця» (ВІДЕО 18+)

Екс-ув’язнений зазначав, що не може воювати проти українців, адже тут живуть його сестра і дядько

У мережі «Telegram»-каналів  поширили відео страти завербована ув’язненого, який воював у складі незаконного збройного формування ПВК «Вагнера» (Ліга). Про це повідомляє «ТСН».

На відео повідомляють, що йдеться про ув’язненого Рязанської ВК-3, «вагнерівця» Євгена Нужина. Чоловіка забрали з колонії і відправили на війну в Україні у складі ПВК «Вагнера».

У вересні цей чоловік вирішив здатися в український полон. Після цього він дав інтерв’ю українському журналісту, де критикував режим російського диктатора і заявляв про бажання воювати на боці України.

«Я вирішив здатися ще давно. Тут є російський легіон (легіон «Свобода росії» — ред.), вони закликали, щоб приїжджали. А потім, коли ось ця заваруха (вербування — ред.) почалася, я для себе вирішив, що коли приїду — точно здамся. І постараюся туди (в легіон «Свобода росії»  — ред.) потрапити», — говорив він українському журналістові.

Екс-ув’язнений зазначав, що не може воювати проти українців, адже тут живуть його сестра і дядько.

Також він розповідав, як на фронті командування просто розстрілює завербованих зеків, які насмілюються щось заперечити.

Нужин був засуджений на 24 роки позбавлення волі за вбивство людини, а пізніше отримав ще чотири роки за невдалу втечу.

На відео, яке розповсюджують російські «Telegram»-канали, Нужин стверджує, що перебував у Києві, проте його викрали 11 листопада.

За словами «вагнерівця», він втратив свідомість і отямився в підвалі. Після цього чоловіка жорстоко страчують, розбиваючи голову кувалдою.

Російський анонімний «Telegram»-канал «ВЧК-ОГПУ» стверджує, що Нужина нібито віддали росіянам у межах обміну полоненими.

Власник ПВК «Вагнер», олігарх Євген Пригожин не став заперечувати причетність свого формування до страти.

«Щодо кувалди, то в даному шоу видно, що він не знайшов щастя в Україні, а зустрівся з недобрими, але справедливими людьми. Мені здається, цей фільм називається «Собаці — собача смерть». Прекрасна режисерська робота, дивиться на одному диханні. Сподіваюся, під час зйомок жодна тварина не постраждала», — сказав олігарх.

У Telegram-каналі СтратКом ЗСУ опублікували пост сина вбитого, який звинувачує у смерті батька не «вагнерівців» (які цього не заперечують), а українську сторону.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена