Орбан відзначився черговою скандальною заявою про Україну

Фото з відкритих джерел

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який вже неодноразово відзначався скандальною заявою про війну, вважає, що Україна втратила свій суверенітет, у неї немає грошей, військової промисловості й зараз країна отримує усіляку допомогу від Заходу та США, включаючи зброю.

Про це він заявив у п’ятницю, 14 липня, під час інтерв’ю у програмі Kossuth Radio «Доброго ранку, Угорщина».

«Ми ні на метр не наблизилися до миру, тому що українці отримують все більше і більше зброї», - сказав угорський політик.

За його словами, настання миру в Україні тим часом нібито не бажають американці, але чому він і сам не може дати відповіді. Орбан вважає, що якщо Штати захочуть миру, то переговори нібито розпочнуться вже наступного дня.

«Україна насправді втратила суверенітет: вона не має грошей, військової промисловості, не має своїх потужностей для військового виробництва. Гроші отримує в основному від США, військові кошти — теж від американців і Заходу», — сказав він.

Таку ж думку Віктор Орбан висловлював раніше в інтерв’ю німецькому Bild.

Читайте також: Прем'єр Угорщини зробив скандальну заяву щодо війни: в українців закінчаться солдати раніше, ніж у росіян

Тоді він сказав журналістам, що Україна вже не є суверенною державою через залежність Києва від підтримки країн Заходу. Тоді він заявив, що хоч Україна і впевнена у своїй перемозі, але здобути її вона нібито не зможе.

 

 

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також