Оренда житла у Львові почала дешевшати

Ціни продовжують знижуватися

Фото: elenapuzatko

Ставки на орендне житло у Львові починають стабілізуватися і вже майже повернулися до довоєнних значень.

Про це розповів ріелтор з агентства «Галицька нерухомість» Роман Юськів, пише  «Tvoemisto.tv».

За його словами, однокімнатна квартира у новобудові з сучасним ремонтом коштує близько 500 доларів, якщо йдеться про ексклюзивні варіанти, то вартість може сягати 600 доларів. Двокімнатні коштуватимуть приблизно на 100 доларів дорожче, ймовірно, це будуть квартири бізнес-класів.

«Наприклад, у нас зараз звільняється трикімнатна квартира в новобудові на вул. Бойківській, її ціна — 800 доларів. Щодо дешевших варіантів, то є пропозиція оренди двокімнатної квартири в класичній «чешці» на вул. Любінській, це не найгірший район, і коштує вона 10 тисяч гривень», — повідомив експерт.

Він також додав, що ознаки ажіотажу все ще є на ринку. Наприклад, всі дешеві варіанти швидко розмітаються. Але сегмент бізнес-класу сьогодні звільняється, там раніше проживали переселенці з великих міст, таких як Київ чи Харків, зараз вони повертаються до своїх будинків. Крім переселенців, дороге житло винаймали різні гуманітарні місії, представники іноземних фондів. Вони вже потроху згортають тут свою діяльність та звільняють орендні площі.

Рієлтор зазначає, що з початку повномасштабного вторгнення оренда житла у Львові зросла в ціні щонайменше вдвічі. Були люди, які безплатно селили переселенців, деякі львів’яни не підіймали ціну, але були й ті, хто займався відвертим мародерством. У березні були квартири бізнес-класу, які швидко винаймались за 2 тисячі доларів, сьогодні за них не дають і тисячі доларів. При цьому є всі шанси, що тенденція щодо зниження вартості оренди спостерігатиметься і надалі.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий