Ошукав українку, яка перебувала за кордоном: у Львові викрили «міжнародного» валютного шахрая

Збитки потерпілій відшкодовано, за скоєне підозрюваному загрожує покарання - позбавлення волі на строк до восьми років

28-річний львів’янин, використовуючи фейкові облікові записи, видурив в українки, яка перебувала за кордоном, більше 36 тисяч гривень. Про це повідомила пресслужба ГУНП у Львівській області.


За даними правоохоронців, підозрюваний створив фейкові посилання в одному з месенджерів та приєднався до групи «Українки в Дубай», де розмістив оголошення про обмін валют. Зокрема, в оголошенні містилась пропозиція обміну дирхамів на українські гривні на вигідних умовах.


"На вказане оголошення відгукнулась учасниця групи, українка, яка перебувала в місті Дубай, котра погодилась обміняти гривні на дирхами. Зловмисник створив фейкову квитанцію про перерахунок дирхамів та відправив потерпілій, з рахунку якої, у свою чергу, було списано 36600 гривень. Натомість, дирхамів жінка так і не отримала", - йдеться у повідомленні.

Читайте також, як захистити себе від інтернет-шахраїв, фішингу та фейкових акаунтів: рекомендації від кіберполіції

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також