Перші сніжинки та заморозки: якою буде погода в Україні цього тижня

До України прийде сильне похолодання

Фото ілюстративне

У деяких регіонах України температура знижуватиметься до мінус 9 °С градусів.  Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр, пише «ТСН».

Загалом тиждень, 14–20 листопада, принесе до України сніг та перші денні морози.

За прогнозами синоптиків, в понеділок, 14 листопада в країні буде сухо. Температура вдень 4–9 °С, на Закарпатті та крайньому півдні країни до 13 °С.

А 15–16 листопада опади також малоймовірні. Температура вночі від 3 °С тепла до 3 °С морозу, на сході країни до 7 °С морозу, вдень 1–7 °С тепла, 15 листопада на Прикарпатті, Закарпатті та Одещині місцями 8–12 °С.

17–20 листопада у східних, більшості південних та центральних областей, і в Карпатському регіоні опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Температура вночі від 3 °С тепла до 3° морозу, 19–20 листопада у північних, східних та місцями центральних областях 4–9 °С морозу, вдень від 1 °С морозу до 5 °С тепла, у південній частині та на Закарпатті 6–9 °С тепла.

У столиці 14 листопада буде без опадів. Температура вдень 7–9 °С. 15–16 листопада також буде сухо. Температура вночі 0–2 °С тепла, вдень 4–6 °С тепла. 17 листопада у столиці прогнозують сніг. Температура у Києві 17–20 листопада вночі 1–6 °С морозу, вдень від 2° морозу до 1° тепла.

Водночас за прогнозом синоптикині Наталії Діденко, сніг прийде до України вже у середу-четвер, 16–17 листопада, зниження температури повітря відбуватиметься від понеділка поступово: у понеділок-вівторок до 3–8 °С тепла, а від четверга від 3 °С морозу до 4 °С тепла.

Народний синоптик Стас Щедрін повідомив, що від середини листопада до України прийде різке похолодання. За його прогнозом, у другій декаді поточного місяця у східних, центральних і, як недивно, південних областях існує велика ймовірність, що прийдуть хуртовини й морози до –2–4 градусів вдень.

Народний синоптик Володимир Деркач також говорить про холодний останній місяць осені. За його прогнозом, від середини листопада в Україні очікуються мороз і навіть сніг. Водночас, синоптик Ігор Кібальчич прогнозує, що листопад цього року навпаки, ймовірно, буде теплим.

Раніше повідомлялося, що наступного тижня до України прийде сильне похолодання.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена