Під ракетно-бомбові удари потрапили іноземні дипломатичні установи в Україні

В Маріуполі пошкоджено будівлю генерального консульства Греції, зруйновані приміщення кількох почесних консульств

Зруйновані приміщення почесних консульств Словенії, Азербайджану та Албанії в Харкові / фото facebook.com/dsnsvin

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує обстріли збройними силами Російської Федерації приміщень іноземних дипломатичних установ в Україні, повідомляє «УНІАН».

У результаті ракетно-бомбових ударів російської армії в Маріуполі була пошкоджена будівля, в якій розташовувалися генеральне консульство Греції та офіс Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а також зруйновані приміщення почесних консульств Словенії, Азербайджану та Албанії в Харкові.

Збройна атака Росії на приміщення дипломатичних місії є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, Віденських конвенцій про дипломатичні та консульські зносини.

Закликаємо міжнародну спільноту засудити Росію за варварські обстріли цивільних об’єктів в Україні, в результаті яких гинуть та отримують поранення цивільні люди, зокрема діти.

Українська сторона долучить факти руйнування приміщень іноземних дипломатичних установ на території України до позовів проти РФ в міжнародних судових інстанціях, аби притягнути Росію до максимальної відповідальності за її злочини.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також