Після обстрілу харківського зоопарку у місто вийшли вовки

Зараз лунають вибухи поблизу будівлі з алігатором

Фото: Екопарк Фельдман/ФБ

Зараз Харків обстрілюють ракетами в небезпечній близькості від щойно реконструйованого зоопарку. На фото будинок алігатора Віри… Про це повідомляє на сторінці «Тваринний світ України» у «Facebook» Вікторія Кравченко.

На сторінці «Фельдман Екопарк» повідомляється, що після обстрілів частина скляних вітрин на вольєрах приматів і дрібних хижаків була пошкоджена і перелякані тварини почали вибігати з огорож.

«Мавп, дикобразів та єнотів вдалося повернути, але пара червоних вовків пішла з території «Фельдман Екопарк». Ми намагалися заманити їх на приманку, але тварини не дозволили наблизитися на достатню відстань для їх присиплення (80 м)», — зазначається у повідомленні.

Також наголошується, що «не треба боятися слова вовки! Це тварини розміром з фокстер’єра, вони тримаються разом і не становлять жодної небезпеки для людини. Тварини налякані й мають велику мобільність. Швидше за все, триматимуться поблизу сміттєвих контейнерів. Спіймати їх складно, оскільки вони налякані й, як зазначалося, дуже мобільні».

Громадян закликають: «Якщо ви побачите цих тварин, схожих на лисиць, повідомляйте про їхнє пересування нам у «Facebook» або «Instagram». З вказівкою часу та адреси. Наскільки це можливо, намагатимемося відправляти людей на порятунок тварин. Про всяк випадок не підходите близько і не намагайтеся зловити їх самі, це нехай і невеликі, але хижаки, вони налякані».

Також працівники екопарку спростували поширену інформацію про те, що на волі опинилися тигри.

«Що ж стосується чуток про тигри, що пішли, то це неправдива інформація. Усі тигри на місці», — йдеться у повідомленні.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також