Північна Корея відправляє кораблями зброю в росію для війни проти України: подробиці (ФОТО)

Опубліковані супутникові знімки

КНДР набагато активніше допомагає росії у війні з Україною, аніж про це повідомляється раніше. Російські кораблі за останні два місяці забирали вантажі з Північної Кореї і доставляли їх в російський військовий порт, згідно з даними з супутникових знімків. Про це пише видання The Washington Post.

Два судна «Ангара» і «Марія» почали курсувати, після зустрічі між офіційними особами Північної Кореї та росії, що відкрило шлях для зустрічі Кім Чен Ина з володимиром путіним минулого місяця. Щонайменше, було п'ять рейсів туди і назад, починаючи з середини серпня. Аналітики RUSI і американські офіційні вважають, що судна перевозять військове обладнання. Судна відключають свої транспондери. 

Приблизно в той час, коли почалися поставки, на складі боєприпасів поблизу українського кордону, швидко розширювалися ями для боєприпасів. Останніми тижнями ці ями були заповнені ящиками з боєприпасами. За даними RUSI, колір і розмір цих контейнерів збігалися з партіями, які надходили в Дунай з Раджина.

«Це матиме дуже серйозний вплив на траекторію війни в Україні. Північна Корея має можливість виробляти багато боєприпасів і має значні запаси», – сказав Джек Вотлінг, старший науковий співробітник сухопутної війни в RUSI.

Раніше вже повідомлялося, що КНДР почала постачати росії боєприпаси

За даними видання Північна Корея виробляє два типи боєприпасів, які росія активно використовувала у війні – 122-міліметрові ракети до системи «Град» та 122-міліметрові гаубичні артилерійські снаряд.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також