Поблизу повітряного простору НАТО перехопили кілька російських літаків

Над Балтійським морем

ФОТО: ілюстративне

Військово-повітряні сили Великої Британії та Німеччини разом перехопили три російські літаки поблизу кордонів НАТО. Один з розвідників окупантів прямував до Калінінградської області. Про це повідомляють британські ВПС.

Літаки рф перехоплювали винищувачі Eurofighter Typhoon зі складу 9-ої ескадрильї Королівських ВПС і 71-го крила «Ріхтофен» ВПС Німеччини. Один з російських літаків вдалося ідентифікувати як літак-розвідник Іл-20 повітряно-космічних сил росії, що прямував до Калінінградської області.

Його зустріли два російські винищувачі Су-27, що базуються в Калінінграді, й супроводили через північно-західну частину естонського регіону польотної інформації. На перехоплення згодом вирушили літаки Gripen військово-повітряних сил Швеції.

 ВПС Британії зазначає, що це перехоплення не є унікальним, але демонструє відданість колективній обороні повітряного простору НАТО.

Читайте також: НАТО готується до бойових дій.

«Наші союзники й партнери в регіоні повинні бути впевнені в тому, що НАТО тут залишатиметься й надалі, а Велика Британія продовжує виконувати свої зобов'язання щодо колективної оборони повітряного простору НАТО», – підкреслюється в повідомленні.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк