Поклонська розкритикувала літеру «Z» на кулічах

Скріншот з відео

Наталія Поклонська, оголошена в Україні в розшук, допустила для себе покарання в Росії за критику літери «Z». Про це вона написала у своєму «Telegram»-каналі 20 квітня, наступного дня після інтерв'ю російському «YouTube»-каналу «Живой гвоздь».

«Я кажу про те, що небезпечно сліпо поклонятися будь-яким символам — історія цього не любить. На святкових пасках зображуються хрестики, а не військові символи. У дитячих садках роблять зарядку та вчать вірші про маму, мир та добро, а не вишукують дітей у військові символи».

Солдати і звичайні люди втрачають життя, багато скалічених і скільки їх ще буде... Скільки військовополонених, скільки горя... Це все називається лихом, трагедією, катастрофою...

Може, хтось бачить по-іншому і зміг роздивитися щось хороше та світле, але в мене не виходить, вибачте. І це моя особиста думка — назвати по-іншому всі ці речі я не можу. І якщо це порушує мій посадовий регламент, то, звичайно, зазнаю покарання», — заявила Поклонська.

19 квітня Наталія Поклонська, яка наразі обіймає посаду заступника керівника Росспівробітництва, дала інтерв’ю «YouTube»-каналу «Живой гвоздь». Він є проектом журналістів радіостанції «Эхо Москвы», яку закрили за критику нападу Росії на Україну.

Поклонська заявила, що є прихильником мирного врегулювання «конфліктів», а в російському суспільстві наразі немає співчуття та милосердя. Вона зазначила, що людей ніхто не змушує малювати літери “Z” на великодніх пасках чи вишукувати нею дітей у садах. Жителі РФ роблять це зі страху чи бажання вислужитися, вони «перетворилися на павликів морозових», — поскаржилася Поклонська.

Літера “Z” у Росії стала символом вторгнення до України. Офіційно влада РФ не пояснила, що вона означає, однак, ймовірно, літерами вказують приналежність російської техніки до військових округів: «Z» — Західний, «V» — Східний, трикутник — Південний.

Додамо, що влада окупованого Росією Криму планує позбавити всіх звань та нагород Поклонську за  її висловлювання. Нещодавно вона в інтерв’ю зазначила, що літера «Z», яку російські окупанти пишуть на своїй військовій техніці, символізує трагедію та горе для Росії та України.

Про це пише пропагандистське видання “РИА новости”.

Позбавити заступницю голови “Росспівробітництва” Поклонську всіх звань та нагород запропонував депутат від партії ЛДПР Сергій Дрьомов. Аргументував це він тим, що Поклонська розкритикувала символ “Z” та призвала до “добра, співчуття та можливості мислити самостійно”.

Він наголосив, що Поклонській потрібно вибачитися, а якщо таке “ще раз повториться, її необхідно позбавити всіх звань та нагород”.

У свою чергу так званий “спікер держдуми” окупованого Криму Володимир Константінов назвав літеру Z священною.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада України визнала Росію державою-терористом та заборонила символіку «Z» та «V», як і всю символіку ЗС РФ. Політичний режим Росії український парламент визнав неонацистським по суті та з практики, а також таким, що ідеологічно наслідує нацистський тоталітарний режим. Також «Z» та «V» заборонили в Естонії, Латвії, Молдові.

Саму Наталю Поклонську в Україні оголошено у розшук, Київський апеляційний суд дозволив її затримання за держзраду. З 13 жовтня 2021 року до 2 лютого 2022 року Поклонська була депутатом Державної Думи від правлячої партії «Єдина Росія».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також