Покинуті автомобілі у Львові відправлятимуть на штрафмайданчик, а вже через півроку продаватимуть

Вулиці міста звільнятимуть від старих покинутих авто

Депутати затвердили Порядок виявлення та переміщення занедбаних транспортних засобів на території Львівської громади. Автомобілі, залишені у Львові на більш ніж пів року, відправлятимуть на штрафмайданчик, а вже через півроку продаватимуть. Будуть оформлені акти на такі транспортні засоби, робитимуть їхні фотографії та намагатимуться знайти власників. Про це йдеться на сторінці політичної партії "ВАРТА".

Першочергово це стоється старих автомобілів, які становлять небезпеку для мешканців та псують зовнішній вигляд міста.

За словами депутата Львівської міської ради Ігоря Зінкевича, який виступив ініціатором ухвали, після складення акту виявлення занедбаного транспортного засобу працівники районної адміністрації оформляють інформаційне повідомлення (інформаційну наліпку).

Якщо впродовж місяця власник не відгукнеться, авто буде переміщене на штрафмайданчик.

«Часто бачимо вулиці, захаращені старими автівками. Ними ніхто не користується і ніхто не обслуговує. Крім того, вони псують зовнішній вигляд та можуть також становити загрозу для мешканців. Відтак маємо за мету привести до ладу наші вулиці, а звільнені місця використати більш раціонально», - розповів Ігор Зінкевич.

Зберігання занедбаних транспортних засобів здійснюватиметься на спеціальних майданчиках чи стоянках Національної поліції України.

Читайте також: Львів претендуватиме на статус Європейської столиці культури 2030 (ВІДЕО)

Якщо протягом шести місяців від дня опублікування оголошення щодо переміщення занедбаного транспортного засобу в друкованих засобах масової інформації, власник не буде виявлений, місто матиме право продати його.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також