Помер Папа-емерит Бенедикт XVI

Вічна пам'ять!

Папа-емерит Бенедикт XVI Йозеф Алоїс Ратцінґер помер сьогодні вранці у віці 95 років.

«Він помер сьогодні о 9:34 у монастирі Mater Ecclesiae у Ватикані. Подальша інформація буде надіслана якнайшвидше», – повідомив директор прес-служби Святого Престолу Маттео Бруні.

У четвер Ватикан повідомив, що Папа-емерит Бенедикт XVI «має ясний і пильний» розум, але його стан залишається важким.

Папа Римський Франциск оголосив у середу, що його 95-річний попередник «дуже хворий» та закликав молитися за колишнього понтифіка.

У середу представник Ватикану підтвердив, що стан здоров’я Бенедикта погіршився «за останні кілька годин» і що Франциск відвідав свого попередника в монастирі Mater Ecclesiae у Ватикані.

Бенедикт XVI (лат. Benedictus PP. XVI), ім'я при народженні Йозеф Алоїс Ратцінґер (нар. 16 квітня 1927, Марктль-ам-Інн, Баварія, Німецька Держава) — 265-й Папа Римський (19 квітня 2005 — 28 лютого 2013), колишній голова Католицької церкви та суверен держави Ватикан. Почесний Папа Римський.

Один із найближчих співпрацівників Івана Павла II, до обрання папою очолював Колегію кардиналів і Конгрегацію з питань віри. Автор близько 60 книг: «Вступ до християнства», «Есхатологія», «Звіт про стан віри», «Бог Ісуса Христа», «Сіль землі», «Християнство та Католицька Церква на зламі тисячоліть» тощо.

11 лютого 2013 року Бенедикт XVI у зверненні заявив, що зречеться Святого престолу 28 лютого того ж року. Понтифік пояснив свій крок поганим станом здоров'я.

28 лютого 2013 року Папа Бенедикт зрікся престолу. 

Нагадаємо, Ватикан хоче виступити посередником у перемовинах України з РФ.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт