Посадовець на Львівщині забруднював землі побутовими відходами: йому повідомлено про підозру

У ґрунтах було виявлено перевищення вмісту сульфатів, цинку, марганцю, кадмію, кобальту, хрому, фосфору, амонію та заліза

На Львівщині правоохоронці викрили посадовця за підозрою у забрудненні земель побутовими відходами. Про це повідомила пресслужба ГУНП у Львівській області.

Зазначається, що начальник дільниці одного з комунальних підприємств у Яворівському районі через неналежне виконання своїх посадових обов’язків допустив вивезення та скидання твердих побутових відходів поза межами спеціально виділеної для цього території, що призвело до забруднення суміжних земельних ділянок.

В подальшому у ґрунтах було виявлено перевищення вмісту сульфатів, цинку, марганцю, кадмію, кобальту, хрому, фосфору, амонію та заліза. Таким чином державним та громадським інтересам було завдано збитків на суму більше 480 тисяч гривень.

Службовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Читайте також: на Львівщині викрили посадовця Держпродспоживслужби та брокера на систематичних поборах з імпортера морепродуктів (ФОТО)

Досудове розслідування триває.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі